ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκ: Εκβιαστές «μοίρασαν» στο Διαδίκτυο «καυτές» στιγμές ζευγαριού

Σοκ: Εκβιαστές «μοίρασαν» στο Διαδίκτυο «καυτές» στιγμές ζευγαριού

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μία υπόθεση απόπειρας εκβίασης, με «πρωταγωνιστές» δύο άτομα, ηλικίας 45 και 47 ετών, τα οποία ανήρτησαν στο Διαδίκτυο προσωπικές στιγμές ενός ζευγαριού. Θύματα μία 34χρονη, υπήκοος Γεωργίας και ο σύζυγός της!

Ζητούσαν από 34χρονη 8.000 ευρώ – Έφτιαξαν δικό της προφίλ σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης και ανέβασαν το επίμαχο υλικό - Έστειλαν τις φωτογραφίες και στους συγγενείς της

Μάλιστα, οι δράστες δημιούργησαν προφίλ με τα στοιχεία της 34χρονης σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου και ανέβασαν το επίμαχο υλικό που είχαν στα χέρια τους. Παράλληλα, έστειλαν μέσω μηνυμάτων τις «καυτές» φωτογραφίες και το βίντεο σε συγγενικά και φιλικά του ζευγαριού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία 34χρονης υπηκόου Γεωργίας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος έστειλε στο κινητό τηλέφωνό της γραπτό μήνυμα, όπου ανέφερε ότι κατέχει τρία αρχεία εικόνας και ήχου, με την ίδια και το σύζυγό της σε προσωπικές στιγμές και απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ προκειμένου να μην προβεί στη δημοσίευσή τους. Προς επιβεβαίωση, ο άγνωστος δράστης παρέδωσε στην 34χρονη ψηφιακό δίσκο με τα τρία επίμαχα ψηφιακά αρχεία, απαιτώντας εκ νέου την καταβολή των 8.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, αφού η 34χρονη δεν ενέδωσε στις απειλές, λίγες ημέρες αργότερα εντόπισε προφίλ με όνομα χρήστη όμοιο με τα στοιχεία της σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες, από το επίμαχο υλικό, ενώ όπως πληροφορήθηκε και από οικείους της, άγνωστος τους έστειλε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, τα προαναφερόμενα αρχεία.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, από όπου προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και η σύνδεση που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την ανάρτηση του επίμαχου υλικού.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (25/01/2016) στις οικίες του 45χρονου και του 47χρονου, στην Αττική, διαπιστώθηκε η χρήση των συνδέσεων διαδικτύου τους για την ανάρτηση του υλικού. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακός δίσκος, ο οποίος εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.