ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αστυνομικοί μέλη κυκλώματος πορνείας και διακίνησης λαθραίων ποτών

Αστυνομικοί μέλη κυκλώματος πορνείας και διακίνησης λαθραίων ποτών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν άμεσα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ένας ειδικός φρουρός κι ένας υπαστυνόμος που φέρονται να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξέδιδε αλλοδαπές και διακινούσε λαθραία ποτά.

Η υπόθεση ήρθε στο φως με τη σύλληψη τριών ανδρών (ηλικίας 46, 50 και 65 ετών) κι ενός ειδικού φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι σε αυτή εμπλέκεται ένας υπαστυνόμος και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, αποκάλυψε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε ο 50χρονος, που καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις. Παράλληλα, ο ίδιος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία γίνονταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

Παράλληλα ο 65χρονος, προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του συλληφθέντα ειδικού φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού του κυκλώματος, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση διαμεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών.

Επίσης, πρόεκυψε και εμπλοκή υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον ειδικό φρουρό, ενώ πριν από ένα χρόνο, περίπου και ενώ εκτελούσαν μαζί υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του.

Σε έρευνα στην οικία και τα οχήματα του 46χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Τέσσερις σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, δεκαοκτώ πλαστικά μπουκάλια, που περιείχαν υγρό αγνώστου συστάσεως, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, καθώς και μία ατζέντα με σημειώσεις, που ανέγραφαν διάφορα ποτά, τις τιμές τους και παραλήπτες αυτών και δελτίο ταυτότητας του 46χρονου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια.

Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι τέσσερις φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, που δεν έφεραν τις σχετικές ενδείξεις για το νόμιμο της εισαγωγής και διάθεσής τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ στο όχημα του 31χρονου ειδικού φρουρού, βρέθηκε και κατασχέθηκε σπρέι πιπεριού.