ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χάρτη από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών έκρυβε ο Αμπαούντ στη «γιάφκα» στο Παγκράτι

Χάρτη από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών έκρυβε ο Αμπαούντ στη «γιάφκα» στο Παγκράτι

Έναν χάρτη του αεροδρομίου Ζάβεντεμ που έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης την περασμένη Τρίτη και σχεδιαγράμματα είχε ανακαλύψει η Ελληνική Αστυνομία στο διαμέρισμα στο Παγκράτι όπου διέμενε ο Αμπαούντ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπαούντ ήταν ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι που σημειώθηκαν την 13η Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι. Ο χάρτης και τα σχεδιαγράμματα είχαν βρεθεί σε υπολογιστές και USBεντός του διαμερίσματος που χρησιμοποίησε ως «γιάφκα» ο Αμπντελχαμίν Αμπαούντ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, όλα τα ευρήματα από το εν λόγω διαμέρισμα καθώς και κάποια άλλα που είχαν βρεθεί σε άλλο διαμέρισμα στα Σεπόλια είχαν σταλθεί στις βελγικές αρχές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι βελγικές αρχές αρχές είχαν ταυτοποιήσει το γενετικό υλικό του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από την Ελλάδα, αλλά δεν είχαν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για την ταυτοποίηση.

Ωστόσο προβληματίζει η στάση των αρχών του Βελγίου, καθώς είχαν ζητήσει από τις 2 Ιανουαρίου από τις ελληνικές αρχές να ερευνήσουν το πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε τηλεφωνική συσκευή η οποία εξέπεμπε από το Παγκράτι την στιγμή που γνώριζαν ότι ήταν ο Αμπαούντ.

Από εκείνη τη στιγμή έως και τις 15 Ιανουαρίου όπου πραγματοποίησαν επιχείρηση στο Βερβιέ (οι βελγικές αρχές), ο Αμπαούντ κατάφερε να καλύψει τα ίχνη του και να εξαφανιστεί.

Λίγες ημέρες μετά, οι ελληνικές αρχές εντόπισαν τα κρησφύγετα των τρομοκρατών στην Αθήνα και προσήγαγαν δύο υπόπτους, του Ομάρ Νταμάς, που εκδόθηκε στο Βέλγιο και έναν Συριακής καταγωγής.

Τελικά, ο Σύρος ήταν Γάλλος, όπως ενημέρωσε το Βέλγιο. Την ίδια ώρα πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο Γάλλος, που εξαφανίστηκε από την Ελλάδα, είναι ο Ρεντά Κρικέ, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις