ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Ο "δράκος" του Αμαρουσίου είναι ο δολοφόνος της Αγραφιώτου αλλά πρέπει να αποδειχθεί...»

«Ο "δράκος" του Αμαρουσίου είναι ο δολοφόνος της Αγραφιώτου αλλά πρέπει να αποδειχθεί...»

Ενώ ο «δράκος» του Αμαρουσίου πήρε νέα αναβολή και θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα (30/05), η ΕΛ.ΑΣ. τον «βλέπει» ως το Νο 1 ύποπτο για τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου.

«Δεν πιστεύω στις συμπτώσεις, το "προφίλ" του δολοφόνου της Ελευθερίας Αγραφιώτου ταιριάζει με αυτό του "δράκου" του Αμαρουσίου και γι' αυτό δίνω πιθανότητες 80 τοις εκατό να είναι αυτός, ο οποίος τη σκότωσε. Πρέπει όμως οι βάσιμες ενδείξεις να μετατραπούν σε αποδείξεις κι αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους είτε εργαστηριακά, είτε με την ομολογία του.

Μέχρι στιγμής από το DNA και τα αποτυπώματα του δεν αποδεικνύεται ότι ο 30χρονος σκότωσε την 69χρονη συνταξιούχο, έτσι προσπαθούμε να τον ταυτοποιήσουμε μέσω της ανάκρισης. Ο 30χρονος προς το παρόν αρνείται ότι τη δολοφόνησε, εάν όμως βεβαιωθούμε ότι ήταν στο σούπερ μάρκετ την ημέρα της δολοφονίας, τότε θα "σπάσει" και θα ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα

Οι εκτιμήσεις αξιωματικού της Ασφάλειας που συμμετέχει στις έρευνες για την εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου, «δείχνουν» γιατί ο «δράκος» του Αμαρουσίου, θεωρείται ο νούμερο ένα ύποπτος για τις αρχές.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η δολοφονία έγινε πριν από 35 ημέρες, το χρονικό διάστημα δηλαδή που άρχισε τις επιθέσεις ο 30χρονος, και μάλιστα όλες στην ίδια περιοχή, το Μαρούσι.

Ο τρόπος δράσης «δείχνει» τον «δράκο» του Αμαρουσίου

Η πιο σημαντική ένδειξη όμως που κάνει την Ασφάλεια να πιστεύει ότι σκότωσε τη συνταξιούχο, είναι ο τρόπος δράσης, αλλά και το σεξουαλικό κίνητρο.

Και στις έξι ταυτοποιημένες απόπειρες βιασμού, αλλά και στη δολοφονία της 69χρονης, ο 30χρονος έστησε ενέδρα σε γυναίκες που δεν γνώριζε, επιτέθηκε από πίσω, έριξε στο έδαφος τα θύματά του, και στη συνέχεια επιχείρησε να τους βγάλει το παντελόνι.

Σε όλες τις επιθέσεις του, οι γυναίκες είχαν στην κατοχή τους τσάντες με χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, τα οποία ο δράστης δεν αφαίρεσε. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της 69χρονης, δίπλα στη σορό της οποίας βρέθηκε η τσάντα της με χρήματα, κινητό, στοιχεία ταυτότητας και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι κάμερες ασφαλείας στο σούπερ μάρκετ καταγράφουν μόνο για 10 ημέρες, έτσι πλέον ψάχνουν οπτικό υλικό από κάμερες κοντινών καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής.

Οι αστυνομικοί έχουν κάνει αίτημα στον εισαγγελέα προκειμένου να εκδώσει διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, αφού δεν αποκλείουν να έχουν πέσει θύματα του και άλλες γυναίκες, αλλά δεν το κατήγγειλαν, ενώ ίσως κάποιος πελάτης του σούπερ μάρκετ τον αναγνωρίσει.

Υπάρχει βέβαια και το εφιαλτικό ενδεχόμενο, να αποδειχθεί δηλαδή ότι ο 30χρονος δεν έχει σχέση με την άγρια δολοφονία της 69χρονης, πράγμα που σημαίνει ότι ένας δεύτερος «δράκος» ακόμη πιο επικίνδυνος, κυκλοφορεί ελεύθερος...

Ένας «δράκος» ο οποίος δεν διστάζει να σκοτώσει τα θύματα του, τα οποία εντοπίζει τυχαία με σκοπό να τα βιάσει. Και γι' αυτό οι αστυνομικοί δίνουν «μάχη» με τον χρόνο προκειμένου να εξιχνιάσουν τη δολοφονία της Αγραφιώτου, πριν υπάρξει δεύτερη επίθεση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ 69ΧΡΟΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Σχετικές ειδήσεις