ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ΕΛ.ΑΣ «χτενίζει» την Πελοπόννησο για κρησφύγετα και συνεργούς των Σακκά - Σεϊσίδη

Η ΕΛ.ΑΣ «χτενίζει» την Πελοπόννησο για κρησφύγετα και συνεργούς των Σακκά - Σεϊσίδη

Ένα μεγάλο «δίχτυ» ερευνών έχει απλωθεί τα τελευταία 24ωρα από την αντιτρομοκρατική στην Πελοπόννησο, για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη που συνελήφθησαν μετά από τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ στην Σπάρτη.

Θα «μιλήσουν» τα κινητά των καταζητούμενων; - Ζήτησαν και πήραν αναβολή - Τη Δευτέρα (08/08) θα πραγματοποιηθεί η δίκη τους

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δύο καταζητούμενοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα κρύβονταν σε σπίτι - κρησφύγετο το οποίο πιθανότατα βρίσκεται στο νομό Λακωνίας, ενώ οι έρευνες έχουν επεκταθεί στην Ελαφόνησο, αλλά και στα Κύθηρα.

Στην προσπάθεια τους μάλιστα οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής να το βρουν γρήγορα, θα δώσουν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων, αλλά και τα ψεύτικα στοιχεία που χρησιμοποιούσαν με τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους. Όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι πολύ πιθανόν το σπίτι - γιάφκα να νοικιάστηκε από τους Σακκά και Σεϊσίδη με τις πλαστές ταυτότητες, ή από ασύλληπτους συνεργούς τους οι οποίοι τους βοηθούσαν όσο διάστημα ήταν καταζητούμενοι.

Οι αρχές μάλιστα θεωρούν βέβαιο ότι είχαν κρησφύγετο και στην Αττική, ενώ οι συνεργοί τους μετά τη σύλληψη τους, θα φροντίσουν - όπως λένε οι αστυνομικοί - να τα «καθαρίσουν» από αποτυπώματα και DNA...

Θα «μιλήσουν» τα κινητά των καταζητούμενων;

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχουν μπει και τα δύο κινητά τηλέφωνα που προσπάθησαν να εξαφανίσουν ανεπιτυχώς μετά τη σύλληψη τους, ο Σακκάς με τον Σεϊσίδη. Τα τηλέφωνα έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αφού από εισερχόμενες - εξερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, αλλά και από λίστα με νούμερα τηλεφώνων που ενδεχομένως υπάρχουν στις «επαφές» της συσκευής και στην κάρτα sim, ίσως οδηγηθούν στα ίχνη των συνεργών τους που αποτελούσαν το δίκτυο υποστήριξης τους.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό και το κλεμμένο ασημί αυτοκίνητο μάρκας Golf που χρησιμοποίησαν ο Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης, ενώ εξετάζεται εάν το τελευταίο διάστημα έγινε κάποια ληστεία σε τράπεζα με «άρωμα» τρομοκρατίας στην Πελοπόννησο, αφού οι δύο καταζητούμενοι από τη στιγμή που πέρασαν στην παρανομία, χρειάζονταν χρήματα για να νοικιάζουν κρησφύγετα και να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες.

Όπως λένε οι αρχές, θα εξεταστεί πιθανή σχέση τους με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αλλά και με παλαιότερες τρομοκρατικές επιθέσεις άλλων οργανώσεων. Οι συλληφθέντες πάντως κατά την πάγια στάση των αντιεξουσιαστών κρατούν το στόμα τους κλειστό, αφού αρνούνται να φωτογραφηθούν και να δώσουν αποτυπώματα, με τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής που πλέον έχουν αναλάβει την υπόθεση να μην ελπίζουν, ότι θα αποσπάσουν την παραμικρή πληροφορία απ' αυτούς.

H αντιτρομοκρατική πλέον περιμένει νέα ώθηση στις έρευνες της από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά και από τη δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων τους, αφού μπορεί κάποιος πολίτης να τους αναγνωρίσει, να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και να δώσει σημαντικές πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ τριήμερη αναβολή ζήτησαν και πήραν οι δύο κατηγορούμενοι για σειρά πλημμεληματικών πράξεων, οι οποίοι παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Η δίκη τους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (08/08).

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί, το απόγευμα της Παρασκευής, ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Σχετικές ειδήσεις