ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γέρακας: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους

Γέρακας: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Αρχιμανδρίτη - Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τις φωτογραφίες των δύο Πακιστανών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου στο Γέρακα.

Στην ταυτοποίηση δύο Πακιστανών για τη δολοφονία του Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, είχε φτάσει η Αστυνομία πριν από λίγες ημέρες. Σήμερα Παρασκευή (17/03), δημοσίευσε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των δύο ανδρών, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία εκ προθέσεως και ληστεία κατά συναυτουργία.

1. (επιθ.) ALI (ον.) NESHAN του MUHAMMAD MAJEED , γεννηθέντα την 13-4-1989 στο Πακιστάν.

pakistanoi2

2. (επιθ.) RAFIQUE ή NASER (ον.) AZEEM του MUHAMMAD RAFIQUE, γεννηθέντα το 1984 στο Πακιστάν.

pakistanoi6

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο 28χρονος και ο 33χρονος εργάζονταν σε αγροκτήματα στην Κρήτη και μετά το έγκλημα φέρονται ότι πήραν από το σπίτι του θύματος ιερατικά είδη, έναν φορητό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνό του, ενώ δεν έχει γνωστόν εάν πήραν χρήματα.

Πάντα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ίδια ημέρα οι δύο φερόμενοι ως δράστες διέφυγαν, αεροπορικώς, στο Πακιστάν.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό και των λοιπών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσαν σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476227 και 210-6476911 του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος ιερέας είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του, στην οδό Ναυπλίου 5, στο Γέρακα, αργά το βράδυ της Δευτέρας (13/02/2017).

Η δολοφονία του Αρχιμανδρίτη, ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μορτερού στην Παλαιά Πεντέλη, αποκαλύφθηκε όταν ένας φίλος του ιερέας, ο οποίος είχε κλειδιά του σπιτιού του, αφού τον έψαχνε επί ώρες και δεν μπορούσε να τον βρει, πήγε στο διαμέρισμα του στην οδό Ναυπλίου και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η πόρτα του διαμερίσματός του δεν είχε παραβιαστεί.

Ο δράστης επιχείρησε να στραγγαλίσει τον άτυχο άνδρα με ένα σχοινί, προκαλώντας του τραύματα στα χείλη και τα ούλα ενώ τελικά τον σκότωσε, προκαλώντας του ασφυξία με ένα μαξιλάρι, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς γεμάτο αίματα.

Ο ιερέας, είχε βρεθεί δεμένος χειροπόδαρα με κορδόνι παπουτσιών πάνω στο κρεβάτι του. Το πρόσωπό του ήταν σκεπασμένο με μια πετσέτα.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση ο 46χρονος Ιωάννης Καμίτζης πριν το θάνατό του ξυλοκοπήθηκε άγρια (είχε σπασμένα πλευρά), ενώ ο δράστης προσπάθησε αρχικά να τον στραγγαλίσει και καθώς φαίνεται βρήκε αντίσταση, του προκάλεσε ασφυξία με το μαξιλάρι που βρέθηκε στο μπάνιο.

Σχετικές ειδήσεις