ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία αρχιμανδρίτη: Αυτό είναι το νέο στοιχείο - «φωτιά» που έχει η Αστυνομία στα χέρια της

Δολοφονία αρχιμανδρίτη: Αυτό είναι το νέο στοιχείο - «φωτιά» που έχει η Αστυνομία στα χέρια της

Γενετικό υλικό του -άγνωστου ακόμα- δράστη βρέθηκε στο σώμα του άτυχου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου, ο οποίος είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος στο σπίτι του στο Γέρακα το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου.

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΣΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ

Κατά τη πρώτη φάση των ερευνών, οι αστυνομικοί είχαν απομονώσει ένα δείγμα γενετικού υλικού σε μπακλαβά και κουτάκι αναψυκτικού, που το θύμα είχε προσφέρει στο δολοφόνο του, τον οποίο υποδέχθηκε στο σπίτι σαν φίλο, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ειδήσεις».

Οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή μετά την αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας. Οι ειδικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ο ιατροδικαστής, στη συνέχεια, είχαν συλλέξει από το σώμα του άτυχου ιερέα και το παραμικρό ίχνος που ανακάλυψαν. Δείγματα πήραν και από τα κορδόνια παπουτσιών, με τα οποία ήταν δεμένος στα χέρια και τα πόδια, αλλά και από την πιτζάμα που φορούσε ο άτυχος άνδρας.

iereas2

(Το σπίτι του ιερέα)

Τελικά από τα εργαστήρια προέκυψαν ίχνη γενετικού υλικού σε δύο σημεία του σώματος του θύματος, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας θεωρούν ότι ανήκουν 100% στο δράστη.

Αντίστοιχα ίχνη εντόπισαν σε ένα πιάτο που περιείχε ένα κομμάτι δαγκωμένο μπακλαβά και σε ένα ανοιχτό κουτάκι αναψυκτικού, τα οποία το θύμα είχε προσφέρει στον δράστη.

Όλα αυτά τα ίχνη γενετικού υλικού ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν στο ίδιο άτομο, το οποίο είναι άνδρας.

Επιστήμονες των εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζουν, όμως, τις έρευνες με πιο εξειδικευμένες αναλύσεις του γενετικού κώδικα που έχουν στα χέρια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, της εφημερίδας, από την περαιτέρω διερεύνηση -και με δεδομένο ότι τα δείγματα που έχουν είναι σε ικανές ποσότητες- είναι δυνατό να προσδιοριστούν με επιτυχία ένα ηλικιακό εύρος στο οποίο ανήκει ο δράστης και η φυλετική του καταγωγή.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της άγριας δολοφονίας