ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μαλακάσα: Σύλληψη δύο Αφγανών στο κέντρο φιλοξενίας για διακίνηση ναρκωτικών και trafficking

Μαλακάσα: Σύλληψη δύο Αφγανών στο κέντρο φιλοξενίας για διακίνηση ναρκωτικών και trafficking

Δύο Αφγανοί ηλικίας 48 και 49 ετών συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σάββατου (8/4/2017) στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών. Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω, στην ίδια υπόθεση, για απλή σωματική βλάβη είναι και ένας 19χρονος, επίσης υπήκοος Αφγανιστάν.

Σημειώνεται ότι για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, υπήρξε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία συνέβαλαν καταλυτικά στη διελεύκανσή της.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, διερεύνησε πληροφορία σχετικά με δύο αλλοδαπούς, που διαμένουν στο Κέντρο Ανοικτής Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας και δραστηριοποιούνται συστηματικά στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, που επίσης διαμένουν στο προαναφερόμενο Κέντρο.

Από την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες προέβαιναν στην κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία εκμετάλλευση δύο εγκατεστημένων στο Κέντρο γυναικών, μίας υπηκόου Αφγανιστάν και μίας Ιράν.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των γυναικών και με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, απειλών και υποσχόμενοι σε αυτές ότι θα τις διευκολύνουν να μεταβούν σε άλλη χώρα, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην Αθήνα στην οδό Λιοσίων, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω, είναι και ένας 19χρονος, επίσης υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος κατ' εντολή των συλληφθέντων, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε έτερο υπήκοο Αφγανιστάν, θεωρώντας ότι «παρενοχλεί» τις γυναίκες που είχαν υπό τον έλεγχό τους.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες προέβαιναν και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν οι δύο γυναίκες θύματα εμπορίας ανθρώπων, στις οποίες παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Από τις κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τέσσερα γραμμάρια κάνναβης
  • ένα μαχαίρι
  • το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις