ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Εκατό κιλά κάνναβης, ένα κιλό ηρωίνης, και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, είχαν διακινήσει τους τελευταίους δέκα μήνες σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐα και της Άρτας, τα μέλη της σπείρας που εξάρθρωσαν, έπειτα από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου.

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης στο Αγρίνιο, ο αστυνομικός διευθυντής Ακαρνανίας, Δημήτριος Παπαευθυμίου, ανέφερε ότι «η Ελληνική Αστυνομία πέτυχε σήμερα ακόμη ένα δυνατό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα και συγκεκριμένα στα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά». «Ο αγώνας μας κατά των ναρκωτικών είναι συνεχής και οι αστυνομικοί των υπηρεσιών μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, οκτώ Έλληνες, έξι άνδρες και δύο γυναίκες, από 21 έως και 54 ετών, καθώς και δύο άνδρες από την Αλβανία, 29 και 36 ετών.

Επίσης, στη σπείρα συμμετείχαν ένας 30χρονος Αλβανός και δύο Έλληνες, ένας άνδρας 32 ετών και μία γυναίκα 31 ετών, που είναι, ήδη, προφυλακισμένοι.

Σύμφωνα, πάντα, με την αστυνομία, αρχηγικό ρόλο στη σπείρα είχαν οι δύο αλλοδαποί συλληφθέντες, ηλικίας 29 και 36 ετών, και οι τρεις προφυλακισμένοι δράστες. Παράλληλα, άλλα μέλη εισήγαγαν, μετέφεραν, αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά.

Όπως σημείωσε, στην παρουσίαση της υπόθεσης, ο προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, αστυνόμος Α' Χαράλαμπος Σφέτσος, τα μέλη της σπείρας λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών τους, χρησιμοποιώντας συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που ανήκαν σε τρίτα άτομα, κυρίως αλλοδαπούς, καθώς και κωδικοποιημένη φρασεολογία.

Από τις έως τώρα έρευνες, που έχουν κάνει οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, έχουν βρεθεί, μεταξύ άλλων, 193 γραμμάρια κάνναβης, 112 γραμμάρια σπόρων κάνναβης, εννέα φυτά κάνναβης, δοχεία με υπολείμματα κάνναβης, 842 γραμμάρια λαθραίου καπνού, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές, 24 κινητά τηλέφωνα, 35 κάρτες κινητής τηλεφωνίας και επτά πακέτα σύνδεσης, 3.990 ευρώ, μία κυνηγετική καραμπίνα, 12 φυσίγγια, μία σιδερογροθιά, ένας ασύρματος, καθώς και διάφορα έγγραφα και δύο μπλοκ σημειώσεων με τηλέφωνα, ονόματα και χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις