ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χαλκιδική: Έκρυβε θησαυρό στις αποθήκες του (pics)

Χαλκιδική: Έκρυβε θησαυρό στις αποθήκες του (pics)

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί πλήθος αρχαίων νομισμάτων και εργαλείων, τμήματα λίθινων, χάλκινων, πλίνθινων αντικειμένων και απολιθωμάτων.

Επιχείρηση της Αστυνομίας έφερε στο φως, υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας, για παράνομη κατάληψη από τον 72χρονο, δύο αποθηκών μεγάλης έκτασης σε περιοχή της Κασσάνδρας, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται μέσα στις αποθήκες, πλήθος αρχαίων αντικειμένων.

xalkidiki2
xalkidiki3

Κατά την επιτόπια έρευνα, στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τμήμα από μαρμάρινο άγαλμα με χαραγμένη ανθρώπινη μορφή (μήκους 46 εκατ.), 42 χάλκινα και 133 μετάλλινα νομίσματα, ένα αργυρό νόμισμα, τμήματα λίθινων τριβείων, αιχμή χάλκινου βέλους, τμήματα αμφορέων, τμήμα πήλινου ειδωλίου, όπως επίσης λίθινα εργαλεία από χαλαζία, πυριτόλιθο και άλλους λίθους.

Επίσης, κατασχέθηκαν διάφορα παλαιοντολογικά υλικά, η χρονολόγηση των οποίων εκτιμάται από την εποχή του Χαλκού και του Σιδήρου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 72χρονου ενώ τα ευρήματα εστάλησαν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Σχετικές ειδήσεις