Δάφνη: Το πιστοποιητικό τυφλότητας προσκόμισε ο πατέρας του 52χρονου βιαστή

Δάφνη: Το πιστοποιητικό τυφλότητας προσκόμισε ο πατέρας του 52χρονου βιαστή

ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ «ΧΤΕΝΙΖΕΙ» Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Το πιστοποιητικό που ζήτησε ο ανακριτής ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της αρπαγής και του βιασμού της 22χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη, προσκόμισε σήμερα Παρασκευή (12/05), ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πατέρας του 52χρονου που κατηγορείται για την υπόθεση της Δάφνης, προκειμένου να καταθέσει στον ανακριτή αλλά και να προσκομίσει το πιστοποιητικό τυφλότητας του γιου του από το ΚΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό επικαλείται από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, ο κατηγορούμενος ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι κατά 95% τυφλός.

Παράλληλα, έξω από τα δικαστήρια μίλησε στους δημοσιογράφους, ο συνήγορος του 52χρονου Ελευθέριος Ειρηνάκης, ο οποίος τόνισε ότι «το έγγραφο αυτό αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις ενός δικονομικού δικαιώματος του κατηγορουμένου το οποίο εφόσον η ανάκριση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη θα κριθεί το εάν και το πότε αυτό θα ασκηθεί». 

Απέφυγε δε να απαντήσει ευθέως στο αν θα προσφύγει άμεσα σε αίτημα αποφυλάκισης του εντολέα του.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, τις δηλώσεις του κ. Ειρηνάκη: 

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δάφνη: Πού κρύβονται τα μυστικά του 52χρονου «τυφλού» βιαστή - Τι ψάχνει η Αστυνομία

Δάφνη: Πού κρύβονται τα μυστικά του 52χρονου «τυφλού» βιαστή - Τι ψάχνει η Αστυνομία

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί «χτενίζουν» έναν τεράστιο όγκο δεδομένων από δεκαοκτώ σκληρούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας, οι οποίοι βρέθηκαν στο σπίτι - κολαστήριο του 52χρονου στη Δάφνη.

Συσκευές αποθήκευσης που είχε προσαρμοσμένες εσωτερικά και εξωτερικά στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος, έχουν συλλέξει από το σπίτι του οι αστυνομικοί και επιχειρούν να ανακτήσουν από αυτές έναν τεράστιο όγκο δεδομένων.

Πρόκειται για 18 σκληρούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας όπου ο προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, 52χρονος, κρύβει τα μυστικά του.

Παράλληλα, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Ειδήσεις», ο εισαγγελέας που χειρίζεται τη φρικιαστική αυτή υπόθεση, διέταξε την εξέταση του Κοντζιλέλου από οφθαλμίατρους δημόσιου νοσοκομείου, προκειμένου να υπάρξει πραγματογνωμοσύνη από τι ακριβώς πάσχει και σε ποιον βαθμό. Αν δηλαδή, είναι πράγματι «πρακτικά τυφλός» σε ποσοστό 95%, όπως ισχυρίζεται.

Οι δεκαοκτώ σκληροί δίσκοι, συνεχίζει το δημοσίευμα, άλλοι εσωτερικής τοποθέτησης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλοι εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών αμέσως μετά την απελευθέρωση της άτυχης φοιτήτριας και τη σύλληψη του διεστραμμένου 52χρονου στο ημιυπόγειο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Οι δίσκοι μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια του Τμήματος Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι αστυνομικοί του οποίου έχουν ξεκινήσει της διαδικασία ανάκτησης όλων αυτών των δεδομένων, διαδικασία που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαρκέσει ακόμη δύο με τρεις ημέρες λόγω των αυστηρών πρωτοκόλλων που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου τα τελικά στοιχεία που θα προκύψουν να μη επιδέχονται καμία αμφισβήτηση στο δικαστήριο.

Με εξειδικευμένες πρακτικές, οι αστυνομικοί μπορούν να εντοπίσουν ακόμα και «κρυφά» αρχεία που υποτίθεται ότι δεν εμφανίζονται στα μάτια του απλού χρήστη.

Τι ψάχνει η Αστυνομία

Οι αξιωματικοί Ασφάλειας περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών, προκειμένου να λύσουν τρία βασικά ερωτήματα.

Το πρώτο είναι εάν υπάρχουν σε αυτούς τους σκληρούς δίσκους άλλες μαγνητοσκοπήσεις από το διάστημα που κρατούσε δεμένη και κακοποιούσε την 22χρονη φοιτήτρια.

Ήδη έχουν ανακαλύψει τέτοιου είδους βιντεοσκοπικό υλικό στα ειδικά γυαλιά που φορούσε όταν κακοποιούσε την κοπέλα.

Το δεύτερο ερώτημα, αφορά το ενδεχόμενο να υπήρχαν και άλλα θύματα επιθέσεων από μέρους του στο παρελθόν.

Το τελευταίο ερώτημα που ελπίζουν να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι το εάν το βίντεο της κακοποίησης, πρόλαβε να το διοχετεύσει στο διαδίκτυο και, αν ναι, σε ποιούς αποδέκτες.