ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου για την ενέδρα θανάτου - Πώς τον είχε απειλήσει

Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου για την ενέδρα θανάτου - Πώς τον είχε απειλήσει

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα καλείται να δώσει σήμερα Σάββατο (16/12) η 53χρονη που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα δολοφονίας ψυχιάτρου, στοΗράκλειο της Κρήτης.

Η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου, είχε προσαχθεί χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, προκειμένου να εξεταστεί από τους αστυνομικούς. Όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώνει το neakriti.gr, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον της να αφορά στην κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή, ο γιατρός είχε κατονομάσει στις διωκτικές αρχές, ένα άτομο το οποίο -σύμφωνα με τον ίδιο- τον είχε απειλήσει στο παρελθόν.

Η 53χρονη, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι επίσης γιατρός στο επάγγελμα, φέρεται να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Κατά πληροφορίες, πάντα, η φερόμενη ως ηθική αυτουργός φέρεται να είχε πει στην αδερφή του 50χρονου πρώην συζύγου της ότι «θα τον σκοτώσει».

Το χρονικό της επίθεσης

Ο ίδιος ο Δημήτρης Στριμπάκος περιέγραψε το σκηνικό που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/12) κατά τη δολοφονική ενέδρα που του έστησαν. Σύμφωνα με τον ίδιο όλα συνέβησαν τη στιγμή που έκανε αναστροφή μέσα στο χώρο πάρκινγκ απέναντι από το γραφείο του στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

irakleio psixiatros3

Όπως είπε χαρακτηριστικά στις Αρχές, είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του μπροστά στα γραφεία της ΝΔ. «Έκανα αναστροφή με το αυτοκίνητο και εκείνη τη στιγμή άκουσα πυροβολισμούς. Ενστικτωδώς πάτησα γκάζι και έφυγα».

Όπως περιέγραψε πρόλαβε να δει μόνο τις λάμψεις και έκλεισε τα μάτια του όταν κάποια από τα θραύσματα έπεσαν στο παρμπρίζ και κάποια από αυτά τον χτύπησαν στο μέτωπο και μπήκαν στα μάτια του.

Περιέγραψε ακόμη ότι έσκυψε στο τιμόνι και πάτησε γκάζι καταφέρνοντας να ξεφύγει προς τη Χανιώπορτα όπου ζήτησε βοήθεια.

Όπως είπε ο ίδιος στους φαρμακοποιούς που τον φρόντισαν αμέσως μετά την επίθεση, είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα καθώς φέρεται να είχε δεχτεί απειλές και στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την αστυνομία, επρόκειτο ξεκάθαρα για απόπειρα δολοφονίας καθώς ένα βλήμα καρφώθηκε στο προσκέφαλο, στη θέση του οδηγού.

irakleio psixiatros3

Οι αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο το ψυχιάτρου, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν ευρήματα που θα βοηθήσουν στην έρευνα, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες αλλά και στοιχεία από το υλικό από τις κάμερες της περιοχής.

Η μαρτυρία - ΣΟΚ από τον ψυχίατρο

Δείτε το βίντεο

Πηγή φωτογραφιών: neakriti.gr


Σχετικές ειδήσεις