ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκ στο Ρέθυμνο: Βιντεοσκοπούσε γυναίκες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια

Σοκ στο Ρέθυμνο: Βιντεοσκοπούσε γυναίκες μέσα στα ίδια τους τα σπίτια

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την καταγγελία μιας φοιτήτριας, η οποία εντόπισε μια κάμερα - ψείρα, να την παρακολουθεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας επιτήδειος 47χρονος «κατέβασε» με καλώδιο πολλών μέτρων μία κάμερα - ψείρα από το μπαλκόνι του, ούτως ώστε να μπορέσει να παρακολουθεί τα διαμερίσματα μίας φοιτήτριας και της γειτόνισσάς της, στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η φοιτήτρια αντιλήφθηκε την κάμερα, ενημέρωσε τη γειτόνισσά της, κάλεσε την Αστυνομία, η οποία και κατέφτασε άμεσα στο σημείο ερευνώντας ενδελεχώς την υπόθεση.

Και οι δύο γυναίκες έκαναν μήνυση στον 47χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος συνελήφθη χτες (20/02) στο Ρέθυμνο, κατηγορούμενος για παραβίαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, αφού για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 47χρονος είχε εγκαταστήσει, συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, σε οικίες με την οποία κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής ατόμων, κυρίως γυναικών.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, η εν λόγω συσκευή (καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου), καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής στον οποίο ήταν αποθηκεμένα αποσπάσματα βίντεο.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης.

Διαβάστε επίσης:

Προανακριτική Novartis: Live η συζήτηση και η ψηφοφορία στη Βουλή

Πλειστηριασμοί: «Τσουνάμι» κατασχέσεων σήμερα για ακίνητα όλων των κατηγοριών

Σχετικές ειδήσεις