ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία 21χρονης στη Ρόδο: Οι αντιφάσεις των υπόπτων και το βίντεο - ντοκουμέντο (pics+vids)

Δολοφονία 21χρονης στη Ρόδο: Οι αντιφάσεις των υπόπτων και το βίντεο - ντοκουμέντο (pics+vids)

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι δύο άνδρες που προσήχθησαν ως ύποπτοι έχουν πέσει σε αντιφάσεις.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, κατάθεση στις αρχές δίνει ο ιδιοκτήτης του λευκού βαν, που εθεάθη κοντά στο σπίτι της νεαρής, και στο οποίο φέρεται να επιβιβάστηκε.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης είναι κατά πληροφορίες και ο άνθρωπος που εντόπισε τη σορό της 21χρονης και ενημέρωσε τις Αρχές. Την ίδια ώρα, στις Αρχές καταθέτει και ένας νεαρός Αλβανός, που είναι φίλος του γιου του ιδιοκτήτη του βαν. Οι δύο άνδρες φέρονται να έχουν πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι η 21χρονη να είχε ραντεβού με έναν από τους δύο άνδρες και να στραγγαλίστηκε.

«Φως» στα αίτια θανάτου της άτυχης φοιτήτριας αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση, που αναμένεται την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, οι λιμενικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από τουλάχιστον δύο σημεία όπου βρισκόταν η νεαρή.

Δείτε πιο κάτω στη video gallery του Newsbomb.gr το βίντεο με τις νέες εξελίξεις

Μαρτυρία – «φωτιά»

Την ίδια ώρα, ραγδαίες εξελίξεις δρομολογεί και η μαρτυρία ενός συμφοιτητή της 21χρονης στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το νεαρό φοιτητή, δύο ημέρες προτού εντοπιστεί το πτώμα της φοιτήτριας, τον είχε πλησιάσει ένα άτομο στο πανεπιστήμιο και τον ρωτούσε αν είχε δει την Ελένη ή μια άλλη κοπέλα, με την οποία έκαναν αρκετή παρέα τον τελευταίο καιρό.

Τότε, εμφανίστηκε στη λέσχη του πανεπιστημίου η συγκεκριμένη φίλη της Ελένης και όταν την ρώτησαν αν έχει νέα της απάντησε αινιγματικά: «Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα άλλο και έφυγε από τη λέσχη.

Διαβάστε επίσης:

Σπαραγμός στο Διδυμότειχο για τον θάνατο της φοιτήτριας στη Ρόδο - Η κηδεία της την Τετάρτη (5/12)

Συγκλονίζει η μητέρα της: Είμαι «πεθαμένη» και θυμωμένη

Απαρηγόρητη η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας μίλησε σήμερα, Δευτέρα (03/12) στο ΣΚΑΪ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι όταν δεν της απαντούσε το παιδί της στο τηλέφωνο κατάλαβε πως κάτι κακό είχε συμβεί. Αμέσως, όπως είπε, κινητοποιήθηκαν με το σύζυγό της για να δηλώσουν την εξαφάνιση της κόρης τους.

«Τώρα ζω για να βρεθούν οι δολοφόνοι του παιδιού μου και να τους ρωτήσω γιατί το έκαναν αυτό», λέει χαρακτηριστικά.

«Θέλω να βρεθούν οι υπαίτιοι, να καταδικαστούν, να τους ρωτήσω τελικά γιατί το κάνανε. Ήταν μόλις 21 χρόνων. Δεν ήταν κανένα κορίτσι “περπατημένο” όπως λένε. Είμαστε άτομα με αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια, φιλότιμο, έχουμε ηθικές αξίες», δήλωσε η μητέρα της 21χρονης.

«Ήθελε να μάθει Αραβικά. Ήταν πολύ χαρούμενη με την πρακτική της στο Υπουργείο Εξωτερικών και ήθελε να δώσει στο Διπλωματικό Σώμα. Εγώ χαιρόμουν και την παρότρυνα να συνεχίσει τις σπουδές της», είπε, μεταξύ άλλων.

«Όλα αυτά τα όνειρα γκρεμίστηκαν σε μια βραδιά. Ό,τι έγινε έγινε μέσα σε μια νύχτα και κάποιος βρήκε το πτώμα Τετάρτη πρωί. Βρέθηκε 50 χιλιόμετρα μακριά στα βράχια. Θέλω να ρωτήσω τους υπαίτιους γιατί το έκαναν, με τι ψυχή και καρδιά το έριξαν. Θέλω να τους ρωτήσω είναι άνθρωποι; Έχουν ανθρώπινα αισθήματα; Τι τους έκανε; Το παιδί κατέβηκε στη Ρόδο με κλάματα στα 18 του και κατέβηκε ο πατέρας του να το στηρίξει στην αρχή. (...) Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε κάθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με έζωσαν τα φίδια και πήραμε να δηλώσουμε την εξαφάνιση. (...) Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην Αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της», είπε συγκλονισμένη η μητέρα της.

«Είμαι "πεθαμένη" και θυμωμένη. Έχω οργή και θυμό. Θέλω μια απάντηση για να γαληνέψει η ψυχή του παιδιού μου. Τώρα ζω για να βρεθούν τα κτήνη. Τι τους έκανε το παιδί μου;».

Ο πατέρας της φοιτήτριας: Φυσικά την έριξαν στη θάλασσα

Την ίδια στιγμή, με τρεμάμενη φωνή μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο πατέρας της 21χρονης.

«Το Λιμεναρχείο είπε ότι μάλλον πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα επίσημη έκθεση του ιατροδικαστή. Αυτό που μου είπε ο ιατροδικαστής είναι ότι έφερε σημάδια στραγγαλισμού και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό. Φυσικά την έριξαν στη θάλασσα χωρίς τα προσωπικά της αντικείμενα», ανέφερε.

«(...) Αν είχε σχέση σε εμάς δεν μας είχε πει κάτι. Το θέμα είναι ότι δεν γυρίζει πίσω το κορίτσι μας. Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά», είπε ο πατέρας της.

Η γιαγιά της 21χρονης: Ας τιμωρηθούν οι υπάτιοι με το ίδιο νόμισμα

Συγκλονισμένη η γιαγιά της 21χρονης μίλησε στην εκπομπή του ANT1: «Στείλαμε ένα λουλούδι δίμετρο στη Ρόδο και μας το φέρανε μέσα στην κάσα. Ήταν ένα αγνό παιδί, από οικογένεια καλή. Ας τιμωρήσουν τους υπαίτιους με το ίδιο νόμισμα να μην δουν κι άλλοι γονείς αυτό το κακό που είδαμε εμείς», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η γιαγιά της 21χρονης.

Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που διερευνούν την προανάκριση έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από φίλες της 21χρονης φοιτήτριας σχετικά με το εάν τους έχει πει κάτι η άτυχη κοπέλα.

Παράλληλα, οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ζητήσει την άρση τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο της 21χρονης φοιτήτριας σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν αν είχε κάποια επικοινωνία πριν βρεθεί νεκρή.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα χρυσού: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 23 της δεύτερης συμμορίας

Ούτε ιερό ούτε όσιο: Αλβανοί εθνικιστές κατέστρεψαν μνημείο ήρωα και κατέβασαν την ελληνική σημαία

«Κραυγή αγωνίας» από την Τουρκία: Οι ΗΠΑ έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους και μας απειλούν με πόλεμο