ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ελεύθερο το μέλος του Ρουβίκωνα για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ελεύθερο το μέλος του Ρουβίκωνα για την επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/05), ο 36χρονος που είχε συλληφθεί για την καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, μετά την απολογία του στον ανακριτή για «φθορά ιστορικού μνημείου» σε βαθμό κακουργήματος.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος του Ρουβίκωνα, είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ.

Από νωρίς το πρωί, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα και αλληλέγγυοι βρίσκονταν έξω από το ανακριτικό γραφείο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Η επίθεση

Η καταδρομική επίθεση στο κτήριο της Βουλής σημειώθηκε, την Τρίτη (21/05).

Συγκεκριμένα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 14:10. Η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε στην οδό Όθωνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι δράστες ανέβηκαν με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.

Από εκεί, πολύ γρήγορα πέταξαν δύο καπνογόνα και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στους τοίχους του κτηρίου και τράπηκαν αμέσως σε φυγή. Ένας εξ αυτών συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Στην ΕΛ.ΑΣ. γνώριζαν ότι επίκειται επίθεση Ρουβίκωνα

Η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, είχε ζητήσει ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στη Βουλή πριν την επίθεση με μπογιές του Ρουβίκωνα. Στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το OPEN , το οποίο υπογράφει ο διευθυντής ασφάλειας της Βουλής, ζητούσε ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του κτηρίου της Βουλής και περιγράφει με αρκετή λεπτομέρεια την επίθεση που τελικά συνέβη.

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από cnn.gr και OPEN

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Το Brexit «λύγισε» τη Μέι - Ανακοίνωσε την παραίτησή της (vid)

Νέα «δώρα» από Τσίπρα: Αυτές τις παροχές θα ανακοινώσει σήμερα από το Σύνταγμα

Σχετικές ειδήσεις