Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: «Γκαφατζής» ληστής τα έκανε... θάλασσα» - Θύμα του πήρε το όπλο

Αλέξανδρος Καλαφάτης Αλέξανδρος Καλαφάτης

Ένας 48χρονος ληστής με… έφεση στα λάθη συνελήφθη από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ιωνία.

Μεταξύ άλλων, αργούσε χαρακτηριστικά να βγάλει το όπλο του, το οποίο τύλιγε μέσα σε νάιλον ή σε μπουφάν, με αποτέλεσμα τα θύματά του να τον κοιτούν για αρκετά δευτερόλεπτα με απορία, έως ότου καταλάβουν ότι κάνει ληστεία.

Επίσης, επέλεγε ένα μακρύκανο όπλο, το οποίο δεν κρύβεται εύκολα λόγω του μεγέθους του, ενώ σε μία περίπτωση του έπεσαν τα χρήματα κατά τη διαφυγή του. Μάλιστα, εισέβαλε στον ίδιο φούρνο δύο φορές, την ίδια ώρα, μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ σε επίθεση που έκανε σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών ο ιδιοκτήτης του πήρε το όπλο.

Ενδεικτικό είναι ότι έκανε πέντε επιθέσεις και μόνο σε μία από αυτές κατάφερε να αποσπάσει χρήματα (ύψους 220 ευρώ).

Αναλυτικότερα, στις 15 Οκτωβρίου μπήκε σε φούρνο στη Νέα Ιωνία και άρπαξε με την απειλή όπλου 220 ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα εισέβαλε σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στην ίδια περιοχή, με τον ιδιοκτήτη να του αρπάζει το όπλο μέσα από τα χέρια. Έτσι, αναγκάστηκε να συνεχίσει τις ληστείες με μαχαίρι.

Την επόμενη ημέρα μπήκε με το μαχαίρι στον ίδιο φούρνο, με την υπάλληλο να βάζει τις φωνές και να φεύγει άρον άρον. Δέκα λεπτά αργότερα μπήκε με μαχαίρι σε μίνι μάρκετ. Η υπάλληλος πάτησε το μπουτόν του συναγερμού και τότε ο 48χρονος άρχισε να τρέχει. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν σε κοντινή απόσταση και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία παραδέχτηκε τις πράξεις του και δήλωσε ότι έκανε τις ληστείες για να αγοράσει ναρκωτικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Μαρτυρίες γειτόνων - «Υπήρχαν οικογενειακά προβλήματα» (vid)

Κακοποίηση 8χρονης στη Ρόδο: Ξεσπάει η κόρη της 50χρονης κατηγορούμενης - «Δεν θέλω να την ξέρω»

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ