ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Novartis: Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου ζητά η Τουλουπάκη - «Αμετανόητοι σκευωροί» απαντά ο βουλευτής

Novartis: Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου ζητά η Τουλουπάκη - «Αμετανόητοι σκευωροί» απαντά ο βουλευτής
INTIME NEWS

Υπόθεση Novartis: Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ' εξακολούθηση, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η δίωξη, όπως είναι γνωστό, παραγγέλλεται μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο πρώην υπουργός είχε κληθεί και είχε δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

Οι μάρτυρες κατήγγειλαν ότι επί υπουργίας του (την περίοδο Απρίλιος 2011-Μαΐος 2012) εισήχθησαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.

«Θα τιμωρηθούν οι αμετανόητοι σκευωροί»

Για «αμετανόητους σκευωρούς» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, αντιδρώντας στην παραγγελία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών για άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος του.

«Εκείνοι που διέπραξαν κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, έβγαλαν σήμερα μόνοι τους και το τελευταίο προσωπείο. Αμετανόητοι σκευωροί. Θα τιμωρηθούν για τα κακουργήματά τους όπως ο Ποινικός Κώδικας ορίζει» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία: Νεκρή 15χρονη - Σφήνωσε το κεφάλι της σε κάδο

Καιρός: Η «Βικτώρια» προ των πυλών - Αυτές τις περιοχές θα πλήξουν τα ακραία φαινόμενα