ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργεί από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου το Πρωτοδικείο της Αθήνας

Κορονοϊός: Πώς θα λειτουργεί από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου το Πρωτοδικείο της Αθήνας
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Με έγγραφό του προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών,  ο προϊστάμενος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου της Αθήνας Γ. Γρίβας ενημερώνει λεπτομερώς για τον τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, των υπηρεσιών του μεγαλύτερου Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Αναλυτικά, στο έγγραφο αναφέρεται:

«Δεδομένης της έναρξης του δικαστικού έτους 2020-2021και της συνέχισης εφαρμογής των μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του Κορωνοϊού (COVID-19), από την Τρίτη 1-9-2020 οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Αθηνών, θα λειτουργούν με τον τρόπο που αναλύεται κατωτέρω:

  1. Κατάθεση δικογράφων (Διαδικασία Τακτική και όλες οι Ειδικές)

Η κατάθεση και παραλαβή δικογράφων θα εξακολουθήσει να γίνεται έως 15-9-2020 με το σύστημα του λήγοντα αριθμού του γραμμάτιου προείσπραξης (ή του αριθμού μητρώου, όπου δεν απαιτείται έκδοση γραμματίου προείσπραξης), και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις προγενέστερες σχετικές ανακοινώσεις μας.

Οι πληρεξούσιοι που δεν επιθυμούν να λάβουν αντίγραφο του δικογράφου την ίδια ημέρα, θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας Συνεργάτη Δικηγόρου του Δ.Σ.Α, άλλως θα πρέπει να αναμένουν στη σχετική σειρά αναμονής για να καταθέσουν.

Ειδικότερα, την Τρίτη 1-9-2020 θα εξυπηρετηθούν δικόγραφα που συνοδεύονται με γραμμάτιο προείσπραξης που λήγει στον αριθμό τέσσερα (4) κ.ο.κ.. Από 16-9-2020, εφόσον δεν προκύψει ανάγκη εξακολούθησης της εφαρμογής του συστήματος αυτού, θα εξυπηρετούνται δύο αριθμοί λήγοντα ανά ημέρα, όπως θα ορίζεται σε νεότερη ανακοίνωση.

Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των δύο (2) δικογράφων ανά δικηγόρο που προσέρχεται προς κατάθεση.

Δικόγραφα υπό παραγραφή θα γίνονται δεκτά δίχως περιορισμούς, μετά από άδεια Προέδρου Υπηρεσίας (κτ. 6)

  1. Κατάθεση Δικογράφων Ασφαλιστικών Μέτρων

Η κατάθεση και παραλαβή δικογράφων ασφαλιστικών μέτρων (πλην διαδικασίας άρσης-τροποποίησης προσημειώσεων υποθήκης) έως την 15-9-2020, θα γίνεται με το σύστημα του λήγοντα αριθμού γραμματίου προείσπραξης και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις προγενέστερες σχετικές ανακοινώσεις μας.

Ειδικότερα, τις μονές ημέρες τις εβδομάδας θα εξυπηρετούνται δικόγραφα που συνοδεύονται από γραμμάτια προείσπραξης που λήγουν σε μονό αριθμό και τις ζυγές ημέρες τις εβδομάδας θα εξυπηρετούνται δικόγραφα που συνοδεύονται από γραμμάτια προείσπραξης που λήγουν σε ζυγό αριθμό.

Όπου, για την κατάθεση δικογράφου, δεν απαιτείται η έκδοση γραμματίου προείσπραξης, θα γίνεται χρήση του λήγοντα του αριθμού μητρώου.

Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των δύο (2) δικογράφων ανά δικηγόρο που προσέρχεται προς κατάθεση.

  1. Κατάθεση πολιτικού ενδίκου μέσου (Έφεσης και Αναίρεσης)

Η κατάθεση και παραλαβή δικογράφων θα εξακολουθήσει να γίνεται έως 15- 9-2020 με το σύστημα του λήγοντα αριθμού του γραμμάτιου προείσπραξης (ή του αριθμού μητρώου, όπου δεν απαιτείται έκδοση γραμματίου προείσπραξης), και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στις προγενέστερες σχετικές ανακοινώσεις μας.

Την Τρίτη 1-9-2020 η δυνατότητα κατάθεση έφεσης και αναίρεσης με φυσική παρουσία στο τμήμα πολιτικών ενδίκων μέσων (οδός Δέγλερη) θα υπάρχει για όσους πληρεξούσιους θα έχουν εκδώσει γραμμάτιο προείσπραξης για την κατάθεση του ενδίκου μέσου, ο αριθμός του οποίου λήγει σε τέσσερα (4) και ούτω καθ' εξής έως νεότερης ανακοίνωσης.

Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των δύο (2) δικογράφων ανά δικηγόρο που προσέρχεται προς κατάθεση.

Δικόγραφα υπό παραγραφή θα γίνονται δεκτά δίχως περιορισμούς.

  1. Παραγγελία και λήψη απογράφου Διαταγής πληρωμής

Θα εξακολουθήσει έως 15-9-2020 να γίνεται με τον τρόπο που αναφέρεται στις σχετικές προγενέστερες ανακοινώσεις μας.

  1. Ανάληψη αντιγράφων αποφάσεων, προτάσεων και πρακτικών δημοσιευμένων αποφάσεων

Η χορήγηση επικυρωμένων αντιγράφων των αποφάσεων όλων των διαδικασιών γίνεται χωρίς τη φυσική παρουσία και μόνο με την υποβολή αίτησης των πληρεξουσίων δικηγόρων μέσω του portal της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων σύμφωνα με την υπ' αριθ. 204/8-5-2020 Πράξη του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Εξαιρούνται τα αντίγραφα αποφάσεων, τα οποία αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 7056/28-8-2020 ανακοίνωση μας.

  1. Είσοδος Δικηγόρων στο χώρο του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρ. Σχολή Ευέλπιδων)

Από Δευτέρα 7-9-2020, προς αποφυγή συνωστισμών και συγχρωτισμού κατά την είσοδο στο χώρο της πρ. Σχολής Ευελπίδων, η δυτική είσοδος (κάτω είσοδος) καθώς και η είσοδος από το πάρκο της οδού Βαλτινών θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από Δικηγόρους και Ασκούμενους Δικηγόρους, οι οποίοι θα εισέρχονται με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέα τουρκική NAVTEX για το Oruc Reis - Μένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι 20 Σεπτεμβρίου