ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο πρόεδρος των Εφετών κατά της Ένωσης Δικαστών για τον Κουφοντίνα

Ο πρόεδρος των Εφετών κατά της Ένωσης Δικαστών για τον Κουφοντίνα

Αναστάτωση στη δικαιοσύνη προκαλεί το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα με τον πρόεδρο των Εφετών, Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, να αντιτίθεται στην Ένωση Δικαστών για τη θέση που πήρε.

Με μια ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, o πρόεδρος Εφετών και τέως μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, πήρε θέση για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο κ. Λυμπερόπουλος στο μήνυμά του υποστηρίζει πως επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που διατύπωσε όταν παραιτήθηκε από την Ένωση τον Σεπτέμβριο του 2020.

Παράλληλα, σχολίασε πως παραβιάζεται η αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλεται η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργιών.

«Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια αντικαταστατική ενέργεια. Συνιστά θεσμική εκτροπή . Παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις. Η εξακολουθηματική μη θεσμική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η διοίκηση της ένωσης δικαιώνει δυστυχώς πολύ σύντομα τους φόβους και την αγωνία που διατύπωσα για το μέλλον της παραιτούμενος από το ΔΣ την 21.9.2020», ανέφερε ο κ. Λυμπερόπουλος στο Facebook.

Η ανάρτηση του κ. Παναγιώτη Λυμπερόπουλου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα πάμε στα χωριά μας το Πάσχα - Όλα τα δεδομένα