ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα πάμε στα χωριά μας το Πάσχα - Όλα τα δεδομένα

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα πάμε στα χωριά μας το Πάσχα - Όλα τα δεδομένα
INTIME NEWS

Λίγη υπομονή ακόμη συνέστησε στους πολίτες της χώρας, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, την Τετάρτη, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να μπορούμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες «στις ιδιαίτερες πατρίδες μας», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για «άνοιγμα» των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο, ώστε να κάνουμε Πάσχα, όπως μόνον εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να το γιορτάζουμε» υπογράμμισε σε δραματικό τόνο η κυρία Κοτανίδου.

Παρόλα αυτά, έκλεισε το παράθυρο των συζητήσεων για άμεση άρση ορισμένων περιορισμών, λέγοντας: «Βασικό μας μέλημα είναι το κατά το δυνατό πιο γρήγορο άνοιγμα δραστηριοτήτων, ωστόσο τα νούμερα δεν μας το επιτρέπουν. Παρά την επιθυμία μας και την ελπίδα μας να δώσουμε κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας ανοίγοντας μέρος της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, τα νούμερα φαίνονται πολύ άσχημα γι' αυτό θα γνωρίζουμε περισσότερα την Παρασκευή, κατέληξε».

Η ίδια, τόνισε ότι «δεν ξέρουμε ακόμα πόσο θα συνεχιστεί το lockdown αλλά μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται όσο καλύτερα τηρούμε τα μέτρα». Επίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν ξέρουμε πόσα κρούσματα θα είχαμε αν δεν είχαμε πάει στο lockdown», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αριθμός τους ίσως να ήταν πολύ μεγαλύτερος.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί, δεν μπορεί να τηρήσει το lock down όπως το έκανε στην αρχή της πανδημίας» τόνισε και πρόσθεσε πως τα μέτρα δεν εφαρμόζονται με την ίδια προσοχή καθώς υπάρχει πλέον μια σχετική χαλάρωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Αιγάλεω: Δύο νεκροί σε φρικτό τροχαίο - Γνωστός YouTuber ο ένας νεαρός