ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη δέκα ετών για τη δολοφονία του παππού του

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη δέκα ετών για τη δολοφονία του παππού του
Pixabay

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε 27χρονος ομογενής ο οποίος τον Απρίλιο του 2013 κατηγορείται ότι σκότωσε με κουζινομάχαιρο τον 65χρονο παππού του, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε εκ νέου ένοχο για τη δολοφονία, αναγνωρίζοντάς του όμως και δεύτερο ελαφρυντικό, αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς εκτός απ' αυτό και της μετεφηβικής ηλικίας, που είχε λάβει στο πρωτόδικο δικαστήριο. Ως εκ τούτου, η ποινή του μειώθηκε από τα 15 στα 10 χρόνια κάθειρξης (και επιπλέον τρεις μήνες).

Πάντως, ο 27χρονος έχει ήδη αποφυλακιστεί, έχοντας συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της υφ' όρον απόλυσης. Από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψε ότι η σχέση του νεαρού με τον παππού του ήταν προβληματική. Αιτία φέρεται να στάθηκε η εμπλοκή του γονιών του κατηγορούμενου στην υπόθεση των «λευκών» γάμων, η οποία είχε αποκαλυφθεί λίγους μήνες νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό πρόσωπο την μητέρα του δράστη.

Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, ο 65χρονος θεωρούσε υπεύθυνη την νύφη του για το γεγονός ότι είχε προφυλακιστεί ο σύζυγός της και ο γιος του. Ο ίδιος ανέφερε, επιπλέον, στην απολογία του ότι κατά την τέλεση της πράξης βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν ήξερε τι έκανε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Στο «βαθύ κόκκινο» Φωκίδα και Ανώγεια - Ποιες περιοχές ακολουθούν, τι ισχύει στη Λάρισα