ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γιάννος Παπαντωνίου: Πήρε νέα προθεσμία για την υπόθεση με τις έξι φρεγάτες

Γιάννος Παπαντωνίου

Ο Γιάννος Παπαντωνίου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 22 Απριλίου προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση με τις έξι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Νέο ραντεβού για τις 22 Απριλίου έδωσε με τη Δικαιοσύνη ο Γιαννος Παπαντωνίου, που ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση του «δώρου» των 2,4 εκατ. ευρώ για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού.

Την ίδια ημέρα θα απολογηθεί συμπληρωματικά η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, και ο συγκατηγορούμενος του επιχειρηματίας Ανδρέας Μπάρδης.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία σχετικά με το «ξέπλυμα» των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως δωροδοκία από την «THALES NEDERLAND B.V.» ώστε να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 με τη γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παπαντωνίου αποφυλακίστηκε λίγο πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, αλλά λίγες ημέρες αργότερα εκδόθηκε βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που ζητούσε την διενέργεια νέου κύκλου ερευνών.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου, πριν καταλήξουν στην παραπομπή ή όχι σε δίκη του Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και του επίσης κατηγορούμενου επιχειρηματία Ανδρέα Μπάρδη, έκριναν πως απαιτείται περαιτέρω έρευνα επειδή δεν περιγράφεται με σαφή-ορθό τρόπο το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το «ξέπλυμα» των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό την κ. Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου» δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου και συμπλήρωσε:

«Χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα».

«Το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγνώμη. Και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς» κατέληξε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καραϊβάζ: Δύο οι ομάδες στην εκτέλεση - «Ο ένοπλος ήταν έτοιμος για μάχη»