ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μένιος Φουρθιώτης: «Φωτιά» το διαβιβαστικό - Τον «δίνουν» οι συνεργάτες του;

Μένιος Φουρθιώτης
ΙΝΤΙΜΕ

Η εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου που βρέθηκε έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς στη Νέα Ερθραία οδήγησε στην ταυτοποίηση των δυο ανθρώπων που επιτέθηκαν με καλάσνικοφ σε αστυνομικούς, ενώ οι συνομιλίες τους με τον παρουσιαστή ανέδειξαν και τη σχέση τους με τον Φουρθιώτη.

Πέντε ώρες περίπου πριν το περιστατικό της Ν. Ερυθραίας στις 15 Απριλίου 2021 και 19:39 μ.μ. ο Φουρθιώτης κάλεσε τον Γ.Σ και συνομίλησαν για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φουρθιώτης επικοινώνησε με τον Γ.Π. «Περί την 01:55 τις 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Πετρόχειλο και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται το στο διαβιβαστικό, προκύπτει ότι ο παρουσιαστής «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φυλακή και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Μάλιστα, η εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων, δηλαδή οι κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη, αποκάλυψε ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ, ενώ τα γενετικά στοιχεία ενός εκ των κατηγορουμένων που βρέθηκαν στο σάκο οδήγησε τους αστυνομικούς συλλήψεις.

Στις 21 Απριλίου 2021 περίπου στις 11 τη βράδυ, ένας άνδρας κάλεσε με απόκρυψη στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας και χωρίς να γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας του ανέφερε: «Το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο Γ.Π με τον κολλητό του. Τους ξέρετε από παλιά. Ο Φουρθιώτης τον πλήρωσε για να το κάνει. Ψάξτε τα τηλέφωνα που θα σου πω και θα τους βρείτε….» είπε ο άγνωστος και έδωσε τρια κινητά τηλέφωνα.

Ποινικό ιστορικό Φουρθιώτη

Στο ποινικό παρελθόν του 36χρονου παρουσιαστή -όπως αυτό περιγράφεται στο διαβιβαστικό- υπάρχουν περισσότερες από 30 υποθέσεις από το 2005 οι οποίες είτε έχουν σχηματιστεί έπειτα από ενέργειες του παρουσιαστή, δηλαδή μηνύσεις σε βάρος προσώπωνν κ.λπ, είτε έχουν κατατεθεί σε βάρος του, είτε έχουν κινηθεί αυτεπάγγελτα σε βάρος του οι αρχές.

Οι συνεργάτες «δίνουν» Φουρθιώτη;

Στις 22 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο σπίτι παρουσιαστή στο Διόνυσο. «Σύμφωνα με τον τεχνικό που έχει τοποθετήσει κάμερες στην οικία του Φουρθιώτη, δεν υπήρχε καταγεγραμμένο υλικό στο σκληρό δίσκο όταν μετέβηκε στην οικία για να εξάγει το υλικό, σε αντίθεση με το περιστατικό των πυροβολισμών όταν και παραδόθηκε υλικό από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής της οικίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από παρακείμενες οικίες δεν καταγράφεται κίνηση οχήματος ή πεζού με κατεύθυνση την οικία του Φουρθιώτη σε εγγύς χρονικό διάστημα της έκρηξης». Μάλιστα, 4 λεπτά την έκρηξη φαίνεται να ενεργοποείται στο Διόνυσο ο τηλεφωνικός αριθμός του Γ.Π., συγκατηγορουμένου του Φουρθιώτη και κατηγορούμενου για την επίθεση με καλάσνικοφ στους αστυνομικούς.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο Φουρθιώτης «του είχε ζητήσει να βρει άλλα δύο άτομα για την συνοδεία του, τα οποία θα πλήρωνε περισσότερα χρήματα για να προβούν σε κάποιες άλλες πράξεις που δεν ήξερε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ήθελε να κάνει κάποιες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν ο ίδιος. Ο Γ.Σ ισχυρίστηκε «ότι για όλα έφταιγε ο Φουρθιωτης, ο οποίος δεν είχε καλή συννενόηση με τα άτομα, στα οποία είχε αναθέσει αυτές τις πράξεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μένιος Φουρθιώτης: Τι τον «πρόδωσε» - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει