ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνεπιμέλεια: Ποιοι εξέφρασαν ενστάσεις για το νομοσχέδιο από πλευράς κυβέρνησης

Συνεπιμέλεια: Ποιοι εξέφρασαν ενστάσεις για το νομοσχέδιο από πλευράς κυβέρνησης
InTime

Με αρκετή ένταση συνεχίστηκαν οι συζητήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που ρυθμίζει τις σχέσεις γονέων και τέκνων.

Μάλιστα, από τις τοποθετήσεις όλων των πλευρών δεν φαίνεται.... «φως» στο τούνελ των συζητήσεων, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανέφερε φανερά απογοητευμένος: «Είναι λυπηρό να προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει και η αντιπολίτευση να μην λέει τίποτα για την ουσία. Νομοθετούμε για το πραγματικό δικαίωμα του παιδιού να μεγαλώνει με την φυσική παρουσία και των δύο γονέων. Να είναι παρόντες και να συμβάλλουν. Αντί αυτών οι περισσότεροι προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από λέξεις ή νομικούς όρους που κατά τη γνώμη τους χρήζουν αλλαγών. Οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν θάρρος».

Πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και εσωτερική αντιπολίτευση, αφού ενστάσεις για το νομοσχέδιο έχουν διατυπώσει οι βουλευτές Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θα μείνω σε ορισμένες αναφορές και θα επιχειρήσω να ξεκαθαρίσω τι είναι μύθος και τι αλήθεια. Είναι παιδοκεντρικός ο χαρακτήρας του νομοσχεδίου; Με τις τοποθετήσεις της η αντιπολίτευση αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου αλλά να πάρει μέρος στην διαμάχη της μητέρας και πατέρα. Δεν ασχολείται με αυτό το νομοσχέδιο. (...) Είναι καινοτομία η θέσπιση της από κοινού και εξίσου μέριμνας. Εδώ νομοθετούμε για πρώτη φορά την από κοινού και εξίσου γονική μέριμνα μετά το διαζύγιο» ανέφερε σε άλλο σημείο ενώ στους προβληματισμούς περι δημιουργίας συνθηκών εναλλασσόμενης διαμονής για τα παιδία εξήγησε «Αν ήθελα εναλλασσόμενη θα υιοθετούσα την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Μου λέτε από την μια να υιοθετήσω την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής και από την άλλη διαφωνείτε με την εναλλασσόμενη διαμονή που προτείνει η νομοπαρασκευαστική και που εγώ δεν υιοθέτησα» ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

Ενστάσεις από Γιαννάκου - Κεφαλογιάννη

Την ένσταση τους σε σχέση με το νομοσχέδιο διατύπωσαν ξανά οι βουλευτές της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και Ολγα Κεφαλογιάννη.

Μάλιστα, η πρώτη φανερά ενοχλημένη από τις απαντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ανέφερε: «Άκουσα τον υπουργό να ισχυρίζεται ότι περίπου κανείς μας δεν ξέρει τι λέει και δεν έχουμε επίγνωση. Θέλω να του πω ότι δεν γίνεται έτσι συνεργασία μέσα στο κοινοβούλιο. Κανείς δεν είναι Πάπας της Ρώμης». Η κ. Γιαννάκου κατέθεσε ενστάσεις για το σύνολο σχεδόν των προωθούμενων διατάξεων και ξεκαθάρισε πως θα τις καταθέσει και ας μη γίνουν δεκτές.

Διαφωνία εξέφρασα και η Ολγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Όταν οι γονείς προβλέπεται ότι ασκούν από κοινού τη γονική μέριμνα κατά τη διάρκεια του γάμου πως συνεχίζεται κάτι που δεν υπάρχει; Να μας εξηγήσετε τι σημαίνει ο όρος εξίσου. Μπορεί τελικά αυτό να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως.

Πείτε μας τι σημαίνει εξίσου ή ξεκαθαρίστε ότι δεν σημαίνει ισόχρονα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων - Σκέρτσος: Τέλος το lockdown! Πώς θα πάμε στα νησιά, το νέο ωράριο και οι μετακινήσεις