ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 75χρονο - Τι λέει ο δικηγόρος του

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 75χρονο - Τι λέει ο δικηγόρος του

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 75χρονο που σκότωσε το βράδυ της Πέμπτης στην Αγία Βάρβαρα, την εν διαστάση σύζυγό του.

Την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί ξανά ενώπιον του ανακριτή ο 75χρονος άνδρας που σκότωσε την 64χρονη εν διαστάσει σύζυγό του στην Αγία Βαρβάρα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη.

«Πρόκειται για την κορύφωση μιας οικογενειακής τραγωδίας. Μια πράξη την οποία προφανώς κανείς δεν επικροτεί. Οφείλεται στην έκρηξη του θυμικού μετά από μια έντονη δικαστική διαμάχη, η οποία επέφερε το αποτέλεσμα αυτό. Ο δράστης έχει ήδη μετανιώσει για την πράξη του. Αυθορμήτως παραδόθηκε στις Αρχές και ανέλαβε την ευθύνη της πράξεως του, παραδίδοντας και το όπλο του εγκλήματος» δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Θεόδωρος Μαντάς.

Ο κατηγορούμενος παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά και φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, κάνοντας λόγο για προσωπικές διάφορες και ένα «δύσκολο διαζύγιο».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, την Δευτέρα 7 Ιουνίου θα γινόταν η συζήτηση της αγωγής διαζυγίου, γεγονός που ίσως είχε αυξήσει τις εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι. Σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι ήταν βίαιος και ξυλοκοπούσε την 64χρονη, ο ίδιος φέρεται να το αρνήθηκε κατά την πρώτη του κατάθεση στις αστυνομικές αρχές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το εν διαστάσει ζευγάρι μένει στην ίδια πολυκατοικία και κατά τελευταία τους συνάντηση υπήρξε έντονη λογομαχία σχετικά με το διαζύγιο και περιουσιακές διάφορες που -όπως φέρεται να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος- τον έβγαλε εκτός εαυτού.

Η γυναίκα εντοπίστηκε την Πέμπτη βαριά τραυματισμένη στον δρόμο έξω από το σπίτι της και κατέληξε λίγο αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το θύμα δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι και τον ώμο από όπλο μικρού διαμετρήματος και βρέθηκε από διερχόμενους πολίτες, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους, όπου βρίσκεται η οικία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 64χρονη βρισκόταν σε διάσταση με τον σύζυγό της, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 75χρονος φτάνοντας στην αστυνομία παρέδωσε το όπλο του και ομολόγησε το έγκλημα, κάνοντας λόγο για προσωπικές διάφορες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Αποκάλυψη για ληστεία «καρμπόν» σε συνάδελφο του πιλότου