ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κλοπή Πικάσο: Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο 49χρονος - Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία

Κλοπή Πικάσο: Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο 49χρονος - Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών βρίσκεται αυτή την ώρα ο 49χρονος που κατηγορείται για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, προκειμένου να απολογηθεί, αν και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, όπως δικαιούται από το νόμο.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία,τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτήριο.

klopi-pikaso-eisaggelea.jpg

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ έψαχναν για εννέα χρόνια τον κλεμμένο Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη σε πολυεθνικά κυκλώματα διακίνησης έργων τέχνης σε Ελλάδα, Γερμανία, Κόσοβο και Βόρεια Μακεδονία.

Ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής, φερόμενος ως δράστης της κλοπής του αιώνα

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνταν με την υπόθεση είχαν θέσει στο «μικροσκόπιο» 30 σεσημασμένους για κλοπές πινάκων μεγάλης αξίας και είχαν δημιουργήσει πληροφοριακό δίκτυο σε τουλάχιστον 20 κυκλώματα λαθρεμπορικής διακίνησης αντικειμένων καλλιτεχνικής αξίας.

Ωστόσο, όλο αυτό τον καιρό ο Πικάσο ήταν σχολαστικά κρυμμένος σε μία αποθήκη στην Κερατέα μέσα σε μία... πλαστική σακούλα.

Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο

Δράστης της κλοπής του αιώνα ένας 49χρονος... φιλότεχνος (άγνωστος στα λαθρεμπορικά κυκλώματα) φερόμενος ως ελαιοχρωματιστής που διέμενε περίπου 15 χρόνια στη Βρετανία και εσχάτως στο Πόρτο Ράφτη.

Ωστόσο, από το βιογραφικό του συλληφθέντος, όπως αναφέρουν Τα Νέα, που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, καθώς αυτός φέρεται ότι ζούσε σε πόλη της Νοτιοανατολικής Αγγλίας και το 2012, όταν δηλαδή σημειώθηκε η κλοπή και εργαζόταν μάλιστα σε εταιρεία συστημάτων ασφαλείας.

Επίσης, ο ελαιοχρωματιστής – βάσει πάντα του βιογραφικού του – φέρεται ως απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αλλά και να έχει εργαστεί ως υπεύθυνος (μάνατζερ) μεγάλων βρετανικών σουπερμάρκετ καθώς και σε κορυφαία εταιρεία του κλάδου της παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών και διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εθνική Πινακοθήκη: Το κινηματογραφικό μυστήριο με τον πίνακα του Γουλιέλμου Κάτσια