ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απαλλάσσεται με βούλευμα ο αντιεισαγγελέας Αγγελής για την παράβαση καθήκοντος

Απαλλάσσεται με βούλευμα ο αντιεισαγγελέας Αγγελής για την παράβαση καθήκοντος
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δικαστές, μέλη του δικαστικού συμβουλίου, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου. 

Με βούλευμα του συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απαλλάσσεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννης Αγγελής από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Σε βάρος του αντεισαγγελέα είχε ασκηθεί δίωξη για το συγκεκριμένο αδίκημα με το σκεπτικό ότι δεν παρέλαβε στοιχεία για λογαριασμό συγγενούς πολιτικού, που πρόσφεραν προφορικά Αμερικανοί στον ίδιο και στους τότε εισαγγελείς Διαφθοράς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πραγματοποιήσει στη Βιέννη, το 2018, με αντικείμενο την υπόθεση της Novartis.

Όμως, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο κ. Αγγελής απαλλάσσεται από το συγκριμένο αδίκημα, καθώς οι δικαστές μέλη του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου για το θέμα.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφερόταν σχετικά με την συνάντηση της Βιέννης ότι ο κ. Αγγελής «ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα έγγραφα στοιχεία ή στικάκι γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν», ενώ όπως συμπλήρωσε «στικάκι ποτέ δεν υπήρχε και πολύ περισσότερο δεν συντρέχει στο πρόσωπό του δόλος και σκοπός έτσι όπως απαιτεί το άρθρο 259 ΠΚ να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους και να βλάψει το κράτος, στοιχείο σοβαρότατο για έναν ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό…».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν

Κηδεία Mad Clip: Η σπαρακτική σκηνή που δεν «έπιασαν» οι κάμερες με την πρώην σύντροφό του, Αρετή

«Υβριδική ανοσία»: Βρήκαν «κλειδί» για τον κορονοϊό - Ποιοι άνθρωποι τον «συντρίβουν» και γιατί