ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του - Διαμαρτυρία για τη «στασιμότητα» της έρευνας

Μάριος Παπαγεωργίου: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του - Διαμαρτυρία για τη «στασιμότητα» της έρευνας

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου θα περάσει σήμερα η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη στασιμότητα της έρευνας που άνοιξε πέρυσι το Δεκέμβριο σχετικά με τους συνεργούς στη δολοφονία του γιου της.

Εννέα χρόνια μετά την αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου, αν και ο βασικός κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί, ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός με τις δικαστικές αρχές να έχουν ασκήσει διώξεις σε εννέα πρόσωπα. Η υπόθεση ανατέθηκε στην 1η τακτική ανακρίτρια τον Δεκέμβριο του 2020 αλλά φαίνεται πως η έρευνα έχει «παγώσει».

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη θα βρεθεί, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Νίκο Ρουσόπουλο, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ανυπαρξία εξελίξεων.

Η νέα έρευνα και οι κατηγορούμενοι

Στα χέρια της 1ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται σκέλος της υπόθεσης που αφορά σε επιπλέον 9 κατηγορούμενους, οι οποίοι σχετίζονται με όσα συνέβησαν στον άτυχο φοιτητή τον Αύγουστο του 2012.

Υπενθυμίζεται, ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας με την απόφαση του, είχε ζητήσει να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα για να να ασκηθούν διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων για την υπόθεση, καθώς αυτό είχε προκύψει κατά τη διάρκεια της δίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση έχει κατατεθεί και η έκθεση Καναδού ερευνητή που συντάχθηκε μετα από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε, ενώ -κατά την έρευνα- το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη, με τους δράστες να εξαφανίζουν στη συνέχεια τα ίχνη του.

Στη νέα λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται οι γιοι του εγκεφάλου της υπόθεσης, ο οποίος τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά και η σύζυγος του, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος και, πλέον, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του 26χρονου.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνέργειας στην αρπαγή και την ανθρωποκτονία του θύματος, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται οι γιοι του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο. Μαζί τους βρίσκεται και η σύζυγος του «εγκεφάλου» της υπόθεσης, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος, ενώ πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Yπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Άνδρας λέει πως είδε τον καταζητούμενο σύντροφό της σε μπαρ –Έβραζε από θυμό

Champions League: Ο Μέσι «πλήγωσε» τη Σίτι, η Σέριφ νίκησε τη Ρεάλ στη Μαδρίτη! - Όλα τα highlights

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της