ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γλυκά Νερά: Εκδικάζεται η υπόθεση οριστικής ανάθεσης επιμέλειας της μικρής Λυδίας

Γλυκά Νερά: Εκδικάζεται η υπόθεση οριστικής ανάθεσης επιμέλειας της μικρής Λυδίας

Γλυκά Νερά: Στο κτίριο 2 των δικαστηρίων της Ευελπίδων θα παιχτεί μια ακόμη πράξη του δράματος των Γλυκών Νερών, αφού σήμερα συζητείται στο δικαστήριο η υπόθεση οριστικής ανάθεσης της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, κόρης της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. 

Αν και στα πρώτα στάδια της διαδικασίας υπήρξε διεκδίκηση της επιμέλειας τόσο από τους γονείς της Καρολάιν, όσο και από τους γονείς του προφυλακισμένου πιλότου, φαίνεται πως οι τελευταίοι δεν σκοπεύουν να αντιδικήσουν στη σημερινή διαδικασία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς και των δύο πλευρών διατηρούν άριστες σχέσεις και ήδη υπάρχει καθημερινή επικοινωνία μεταξύ τους και με τη μικρή Λυδία.

Μάλιστα, οι γονείς της Καρολάιν φέρονται να έχουν δώσει το «ελεύθερο» στους γονείς του 33χρονου να επισκέπτονται όποτε επιθυμούν τη μικρούλα, χωρίς να ακολουθείται η προσωρινή απόφαση, η οποία όριζε ότι έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται τη μικρή Λυδία 5 ημέρες το μήνα στον τόπο όπου διαμένει, δηλαδή την Αλόννησο, μεταξύ των ωρών 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι. Αρχικά, η οικογένεια της Καρολάιν είχε ζητήσει την αποκλειστική επιμέλεια της 12 μηνών Λυδίας, ενώ η οικογένεια του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είχε ζητήσει να μοιραστεί η επιμέλεια και τον χειμώνα το παιδί να μένει στην Αθήνα αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Αλόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές θα καταθέσουν σήμερα τους φακέλους τους χωρίς να εξετάσουν μάρτυρες, ενώ το δικαστήριο θα επιφυλαχθεί για να εκδώσει την απόφασή του τις επόμενες ημέρες.

Τι αναφερόταν στην εισαγγελική διάταξη

Το προηγούμενο διάστημα, η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση είχε κρίνει καταλληλότερο το περιβάλλον της Αλοννήσου, προκειμένου να μεγαλώσει η μικρή Λυδία, αφού σύμφωνα με όσα ανέφερε στη διάταξή της, το περιβάλλον στο νησί θα είναι πιο ήρεμο, αφού εξασφαλίζεται η αναγκαία απόσταση από τον τόπο που θα εξελιχθεί η δίκη.

Στην πολυσέλιδη εισαγγελική διάταξη υπάρχει ιδιαίτερο κεφάλαιο για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον 33χρονο κατηγορούμενο, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει…».

Ταυτόχρονα, η εισαγγελέας αναφερόμενη στην διάπραξη της δολοφονίας και τη στέρηση της μητρικής φροντίδας της μικρής Λυδίας δια βίου, εξηγεί για τον πιλότο: «Επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε την σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής, συναισθηματικού δεσμού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ξεκίνησε με σφοδρότητα από το Ιόνιο - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Ξανθή Τζερεφού: Αγνώριστη η πρώην παίκτρια του GNTM - Έπαθε πλάκα η Καινούργιου (video)

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Πόσα χρήματα θα πάρουν