ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φωτιά Μάτι: Δίωξη για τη συγκάλυψη σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου

Βασίλης Ματθαιόπουλος
Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
InTime / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Φωτιά Μάτι: Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας ασκήθηκε σε βάρος του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου μετά τη μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Νίκος Αντωναράκος, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του κ. Ματθαιόπουλου για δυο πλημμελήματα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με τη μήνυσή του αλλά και με σειρά καταθέσεων που έδωσε ενώπιον του ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, προχώρησε σε καταγγελία ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για τους χειρισμούς το μοιραίο απόγευμα της πυρκαγιάς.

Στις 3 Μαρτίου 2019, ο κ. Λιότσιος είχε καταγγείλει σε μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία, ότι είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς όταν άγνωστοι είχαν βγάλει την αλυσίδα κίνησης από το μοτοσυκλέτα του εξαιτίας της οποίας κινδύνευσε η ζωή του.

Όπως περιγράφει στη μήνυση, «κατά τη διάρκεια διενέργειας των αναγκαίων για την σύνταξη της πραγματογνωμοσύνης πράξεων και συγκεκριμένα την 20.09.2018, δέχθηκα τηλεφώνημα από τον τότε Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και νυν μηνυόμενο, ο οποίος μου ζήτησε την επομένη να τον επισκεφθώ στο γραφείο του στο ΕΣΚΕ, προκειμένου να συζητήσουμε ένα σοβαρό ζήτημα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των διαρκών επεμβάσεων και παρεμβάσεων στο έργο μου, ήδη από την πρώτη στιγμή του διορισμού μου, με απείλησε, προκαλώντας μου φόβο».

Μάλιστα, ο πραγματογνώμονας είχε παραθέσει και αποσπάσματα της συνομιλίας τους, καταθέτοντας πως ο κ. Ματθαιόπουλος του είπε τα εξής:

« (…) Εγώ κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο και μου λένε ο κύριος Λιότσιος εντάξει θα βοηθήσει ….τι θα βοηθήσει εδώ καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων, με ποιο δικαίωμα καταφέρεται σε εκείνο, καταφέρεται. Ο κύριος Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά και όχι μέσα από το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει, αν φταίει ο Ματθαιόπουλος, ο Τερζούδης ο άλλος ο άλλος ο άλλος, κάλεσέ τον και πέστου τα, σε κάλεσα λοιπόν και στα’ πα για να ξυπνήσεις. Γιατί στο λέω έχεις 15χρόνια – 20 για να πάρεις σύνταξη. (…) Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω, χωρίς να το θέλω εγώ, έτσι θα πούνε στη Σάμο, ποιος είναι ναι και στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα και θα ‘ρθει μετά ο Γκουρμπάτσης και θα σε βρει. Έτσι γίνονται τα παιχνίδια, έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο – Βασιλειάδη για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα ΚΥΘΗΡΑ χωρίς εναέρια και στη ΜΑΝΗ χωρίς εναέρια, τόσοι είναι οι φάκελοι στους Εισαγγελείς στου Γνθείου και του Πειραιά, το παιχνίδι παίζεται. Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου, αν είναι ελλιπή στοιχεία στα αρχίδια σου, τι θα σου πει ο Εισαγγελέας τίποτα, αυτά είχα αυτά έβαλα αυτά βρήκα, αν δε σας κάνουν βάλτε άλλους.».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με καρκίνο - «Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Πολλαπλό μυέλωμα: Ο τύπος καρκίνου από τον οποίο πάσχει η Ντόρα Μπακογιάννη

Δίωξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη