ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αναστάσιος Βαλτούδης: Συνεπιμέλεια και εναλλασσόμενη κατοικία στο νέο οικογενειακό δίκαιο

Αναστάσιος Βαλτούδης: Συνεπιμέλεια και εναλλασσόμενη κατοικία στο νέο οικογενειακό δίκαιο

Άρθρο του Καθηγητή Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και Δικηγόρου στον Άρειο Πάγο Αναστασίου Βαλτούδη, στο περιοδικό «Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων πολλών ετών στον χώρο του οικογενειακού δικαίου» επιφέρει ο ν. 4800/20211 σύμφωνα με τον καθηγητή Αναστάσιο Βαλτούδη, καθώς «καθιερώνει τη συνεπιμέλεια και την εναλλασσόμενη κατοικία του ανήλικου παιδιού, ως κανόνα, επί διάστασης, διαζυγίου ή ακύρωσης του γάμου ή του συμφώνου συμβίωσης των γονέων του».

Ο κ. Βαλτούδης υποστηρίζει ότι «ο νέος ν. 4800/2021 εκσυγχρονίζει το μέχρι σήμερα ισχύον οικογενειακό δίκαιο, δηλαδή το δίκαιο βάσει του οποίου η αγάπη του ικανού γονέα για το παιδί του δεν αρκεί για να του επιτρέψει να συμμετάσχει στην ανατροφή του παιδιού. Με δίκαιες και ευέλικτες ρυθμίσεις ο νέος νόμος καθιερώνει ως κανόνα τη συνεπιμέλεια και την εναλλασσόμενη κατοικία του παιδιού, αποτυπώνοντας τη βούληση του νομοθέτη να ανατραπεί η μέχρι σήμερα έννομη κατάσταση υπέρ μιας νέας καλύτερης εποχής για τις ζωές χιλιάδων πολιτών της χώρας μας, ενηλίκων αλλά κυρίως ανηλίκων. Στον έλληνα δικαστή πλέον εναπόκειται να υλοποιήσει τη βούληση αυτή».

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του κ. Βαλτούδη:

Συνεπιμέλεια και εναλλασσόμενη κατοικία στο νέο οικογενειακό δίκαιο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά - Πλήθος κόσμου στο «ύστατο χαίρε»

Έφη Κακαράντζουλα: Καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Φώφη Γεννηματά: Συγκλόνισαν όλη την Ελλάδα οι επικήδειοι των παιδιών της - «Αντίο μαμά...»