ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επίθεση με βιτριόλι: Κανένας συνεργός - Δεν διατάχθηκε έρευνα από το δικαστήριο

Επίθεση με βιτριόλι: Κανένας συνεργός - Δεν διατάχθηκε έρευνα από το δικαστήριο
Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση.

Στη φυλακή επιστρέφει με το μέγιστο της ποινής που θα μπορούσε να της επιβληθεί η Έφη Κακαράντζουλα. Ωστόσο, πρακτικά τα 15 έτη κάθειρξης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας μεταφράζονται με τις ευεργετικές διατάξεις για την έκτιση των 3/5 της ποινής σε περίπου 5, 5 χρόνια εντός φυλακής αν υπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας, που προσμετρώνται ως «διπλές» ημέρες κράτησης.

Τη στιγμή που η Έφη Κακαράντζουλα επιστρέφει στη φυλακή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου επιστρέφει στην καθημερινότητά της και τον ιατρικό Γολγοθά που την περιμένει. Το θύμα της αποτρόπαιης επίθεσης με βιτριόλι, στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν για πρώτη φορά χαρούμενο. Στο άκουσμα της απόφασης η Ιωαννα ένιωσε δικαιωμένη, έμοιαζε να χαμογελάει ενώ αγκάλιασε όλους τους φίλους της με την Αννίτα Ναθαναηλ να της επιφυλάσσει την μεγαλύτερη αγκαλιά απ’ όλες.

Πλήρως ασυγκίνητη έμοιαζε η κατηγορούμενη, που αν και της επιβλήθηκε το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής, χωρίς να της αναγνωριστεί και κανένα ελαφρυντικό, γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα βγει από τη φυλακή. Η Εφη Κακαράντζουλα ήταν και αυτή τη φορά εντελώς μόνη, χωρίς κανένα πρόσωπο του συγγενικού της περιβάλλοντος στο πλευρό της. Ο μόνος άνθρωπος που ζήτησε να την πλησιάσει ήταν ο εκ των συνηγόρων της Ιωάννας Νικος Αλεξανδρής, ο οποίος συνομίλησε για αρκετά λεπτά μαζί της, χωρίς να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συζήτησης.

Ωστόσο, κομβικό σημείο της χθεσινής ημέρας είναι πως το δικαστήριο δεν ζήτησε τη διαβίβαση του φακέλου της δίκης στην εισαγγελία Πρωτοδικών για περαιτέρω έρευνα σχετικά με την ύπαρξη ή μη συνεργών. Κατα συνέπεια δεν θα ανοίξει νέος κύκλος ερευνών για αυτό το θέμα, παρά τα αιτήματα των συνηγόρων πολιτικής αγωγής να κληθούν και να καταθέσουν στα δικαστήριο τα δυο πρόσωπα που φέρονται να συνομιλούσαν πριν και μετά την επίθεση με την κατηγορούμενη.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση κρίνοντας την Εφη Κακαράντζουλα ομόφωνα ένοχη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τόσο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας όσο και για το πλημμέλημα της απείθειας για το οποίο της επέβαλαν φυλάκιση 6 μηνών.

«Θέλω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου. Να ευχαριστήσω θέλω δημόσια κάποιους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους μου τον κ. Λύτρα και τον κ. Αλεξανδρή, την ελληνική αστυνομία που εξεχνίασε την υπόθεση και οδήγησε την ένοχη ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ευχαριστώ τη κυρία Καλοφώνου τη γιατρό μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τις φίλες μου και ιδιαίτερα ευχαριστώ όλο τον κόσμο γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί. Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώμάτά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω» ανέφερε η Ιωαννα Παλιοσπύρου μετά το τέλος της δίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί - «Ευτυχώς δικαιώθηκαν» - Τι είπαν στις απολογίες τους

Άκης Τσελέντης: Το συγκινητικό «αντίο» στη μητέρα του - «Κατάλαβα τη ματαιότητα για την δόξα»

Ανατροπή Αρναούτογλου για το βαρομετρικό χαμηλό: «Aπευχόμαστε όλοι ότι θα συμβεί»