ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χρυσή Αυγή: Αναίρεση της απόφασης Πατέλη ζητά ο εισαγγελέας

Γιώργος Πατέλης
Η υπόθεση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Νίκαιας έφτασε στον Άρειο Πάγο
Intime News

Η υπόθεση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα

Να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που «έδειξε» την έξοδο από τη φυλακή στον πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργο Πατέλη, ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Μωϋσίδης.

Υπενθυμίζεται, ότι το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την χορήγηση αναστολής της ποινής έως την εκδίκαση της υπόθεσής της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής εξέτιε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , καθώς και για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η υπόθεση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Νίκαιας έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλείου Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε να διαβιβαστεί στο σκεπτικό της απόφασης με σκοπό να μελετηθεί και να κριθεί αν χωρεί η άσκηση αναίρεσης.

Η δικογραφία ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα Χαράλαμπο Μωυσίδη, ο οποίος αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης ζήτησε την αναίρεσή της. Πλέον, το λόγο έχει το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα, το οποίο εάν συνταχθεί με το εισαγγελικό αίτημα, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, όπου με διαφορετική σύνθεση θα κριθεί από μηδενική βάση το αίτημα του κατηγορούμενου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύει για μαθητές και παιδιά – Πώς θα μπαίνουν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα

Λακωνία: Θρήνος για τα αδέρφια που σκοτώθηκαν σε τροχαίο – «Μαζί στη ζωή και τον θάνατο»

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί