ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Συνταγματική η μη αναγνώριση αναδρομικότητας του διορισμού εκπαιδευτικών

εκπαιδευτικοί ΣΤΕ διορισμοί
Απόφαση του ΣτΕ για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Τι αναφέρεται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών. 

Συνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η μη πρόσδοση αναδρομικότητας στις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες διορίστηκαν εκπαιδευτικοί δυνάμει του άρθρου 73 του νόμου 4589/2019.

Η υπόθεση αφορά διορισμούς εκπαιδευτικών από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και από τον πίνακα εκπαιδευτικών με τριαντάμηνη και με εικοσιτετράμηνη προϋπηρεσία σε κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κατά τα σχολικά έτη 2009-2010 έως και 2013-2014.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Σταυρούλα Κτιστάκη), με την υπ΄ αριθμ. 1834/2021 απόφασή της έκρινε ότι είναι σύμφωνη με τις συνταγματικές επιταγές (άρθρο 95 παρ. 5 του Συντάγματος) «η διάταξη του άρθρου 73 του νόμου 4589/2019, με την οποία η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο συμμορφώσεώς της προς ακυρωτικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και κατ’ εφαρμογήν κριτηρίων που δεν παρίστανται ως προδήλως απρόσφορα για την επίτευξη των σκοπών του ανωτέρω νόμου δεν προσέδωσε αναδρομικότητα στους διορισμούς των αιτούντων εκπαιδευτικών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών σε κομμωτήρια, εστιατόρια, καταστήματα

Βέλγιο: Σκοτώθηκε για μία selfie η Ζωή Μαρινάκη (pics)

Φρίκη για 17χρονη στο Καζακστάν: Για 4 ημέρες τη βίαζαν 17 άνδρες αφού της «πείραξαν» το ποτό