ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ξέσπασε η μητέρα του - Εδώ δικάζεται ο φόνος, του όχι ο ίδιος

Δίκη Ζακ Κωστόπουλος
«Μη τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε!»
Intime News

Σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου

Η μητέρα του 33χρονου ακτιβιστή ξέσπασε στο δικαστήριο όταν ο συνήγορος του κατηγορουμένου μεσίτη επιχείρησε να απευθυνθεί στην οικογένεια για να ρωτήσει σχετικά με το εάν ο Ζακ Κωστοπουλος υπήρξε κλεπτομανής. «Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος. Μη τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο, δεν είχε συλληφθεί για τίποτα» φώναξε η μητέρα του.

Στη συνέχεια, ο ίδιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος μάρτυρα της πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος Λ. Σταμμέλος (omnia.tv) ψεύδεται, καθώς απέδωσε στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξίου κόμματος, καταθέτοντας στο δικαστήριο. «Υποβάλω αίτημα κατά το άρθρο 337ΚΠΔ, να παραπεμφθεί επί ψεύδους καταθέσεως γιατί επιχειρεί να του αποδώσει φράσεις που δεν του αντιστοιχούν σύμφωνα με το άρθρο. Του απέδωσε σαφές κίνητρο διαπράξει ενός ειδεχθούς εγκλήματος για το οποίο κατηγορείται» υποστήριξε ο δικηγόρος Ορφέας Φίλος, με την πολιτική αγωγή να αναφέρει «είμαστε εκτός μέτρου πια».!». Αφορμή στάθηκε ένα δημοσιεύμα από το οποίο σύμφωνα με το μάρτυρας, υπήρχαν δηλώσεις ακροδεξιάς αντίληψης του κατηγορούμενου.

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε στο δικαστήριο να απορριφθεί το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτουν υπόνοιες ψεύδους κατάθεσης και το δικαστήριο υιοθετώντας την εισαγγελική εισήγηση απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.

Ο λογαριασμός στο Twitter

Ένταση προκλήθηκε και όταν ο μάρτυρας συνέδεσε ένα λογαριασμό του Twitter με το όνομα «snake» με τον κατηγορούμενο μεσίτη, υποστηρίζοντας ότι οι αναγνώστες μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν ότι το προφίλ ανήκει στον κατηγορούμενο, καθώς ο λογαριασμός του συνδεόταν με το κινητό τηλέφωνο τουμεσιτικού γραφείου. Πρόκειται για το λογαριασμό που στρεφόταν κατά της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου με συνεχείς αναρτήσεις.

Υπεράσπιση μεσίτη: Με απρεπή τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί ο εντολέας μου με το λογαριασμό. Χωρίς ο μάρτυρας να έχει απευθυνθεί στις αρχές, το έχει ταυτοποιήσει μόνος του. Έχει κατασυκοφάντησει τον εντολέα μου και προχωρά τρία χρόνια σε μία προπαγανδιστική επίθεση σε βάρος του. Να ανακαλέσει αλλιώς…

Πρόεδρος: Απειλείτε τον μάρτυρα; Δεν έχει ακόμη μιλήσει να εξηγήσει πως ταυτοποίησε.

Πολ αγωγή (Παπαπαντολέων): Να σταματήσει η προπαγάνδα από την πλευρά σας! Και να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει (ο μεσίτης), αφού είναι τέτοιος άνδρας!

Υπεράσπιση: Να καταγράφει στα πρακτικά αυτά που λέει η συνάδελφος!

Πολ. Αγωγή: Να μου κάνει μήνυση. Όχι με θρασυδειλία, να έρθει να το πει… υπάρχει ένα όριο και προσβάλει τη νοημοσύνη μας..

Υπεράσπιση: Η κυρία προχωρά σε ποινικά αδικήματα. Θα κάνω αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο!

Πολ. Αγωγή: Να κάνετε ό,τι θέλετε. Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται να καταθέσουν!

Πρόεδρος: Έχουμε νομικό πολιτισμό. Ας συνεχίσουμε τη διαδικασία.Νέο αίτημα για προβολή βίντεο

Για ακόμα μια φορά η πολιτική αγωγή υπέβαλλε αίτημα προβολής βίντεο που αποτυπώνει τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, αλλά από μια συσκευή με υψηλότερη ευκρίνεια. Το αίτημα αυτό υπεβλήθη προς διερεύνηση της ουσιαστικής αλήθειας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος έχει εντοπίσει κατά την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, η καλύτερη ευκρίνεια θα καταδείξει στιγμιότυπα από τις κρίσιμες σκηνές της επίμαχης ημέρας, και συγκεκριμένα από την ώρα πριν την είσοδο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο μέχρι τη στιγμή που ο 33χρονος βγήκε έξω από την κάτω προθήκη της τζαμαρίας.

Ο μάρτυρας εξήγησε ότι δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα αν ο Ζακ Κωστόπουλος κρατούσε μαχαίρι, σε αντίθεση με την έκθεση των εγκληματολόγων εργαστηρίων της αστυνομίας, ενώ επεσήμανε ότι από το βίντεο προκύπτει ότι «δεν είχε φυσική δύναμη για να οδηγηθεί σε συνθήκες πάλης, ούτε φαίνεται να υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του 33χρονου κατά τη σύλληψη».

Το δικαστήριο διέκοψε για 28 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Μονογυιού: «Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση»

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)