ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Κουρή

Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Ο δικαστής στο σκεπτικό του απορρίπτει τον ισχυρισμό της Μαργαρίτας Θεοδωράκη
Intime News

Ως απαράδεκτη λόγω αοριστίας απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε βάρος του μουσικοσυνθέτη Νίκου Κουρή

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1555/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου , η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία δεν παραστάθηκε στη συζήτηση και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, δεν αιτολόγησε επαρκώς στο δικόγραφο με ποιον τρόπο προσβάλλονται τα κληρονομικά και πνευματικά της δικαιώματα από το αντίδικο της Νίκο Κουρή.

Ο δικαστής στο σκεπτικό του απορρίπτει τον ισχυρισμό της Μαργαρίτας Θεοδωράκη ότι με τα ασφαλιστικά μέτρα «θα βραδύνει η τυχόν έκδοση οριστικής απόφασης», αφού δεν εξειδικεύει αν έχει ασκήσει αγωγή ή προτίθεται στο μέλλον να ασκήσει, γεγονός που δεν συνιστά λόγο για λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

«Η αιτούσα ουδόλως εξειδικεύει πως συντελείται προσβολή των κληρονομικών ή πνευματικών της δικαιωμάτων βάση πλέον της ιδιότητας ως νόμιμου κληρονόμου του πατρός της, αφού η αναφορά και μόνο εκ μέρους του Νίκου Κουρή του ονόματος «Θεοδωράκης» δεν εξικνείται μέχρι του σημείου της παροχής σ’αυτόν οφέλους από κληρονομικά ή πνευματικά δικαιώματα, ούτε εξηγεί πως η εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων θα την προστατεύσει από τις επικαλούμενες προσβολές» αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Σημειώνεται, ότι στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριζε ότι ο Νίκος Κουρής, «φέρεται να εμφανίζεται σε πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μουσικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα αυτοαποκαλούμενος ως Νίκος Θεοδωράκης ήτοι γιος του Μίκη Θεοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί την οικογένεια του αείμνηστου Μίκη Θοδωράκη επιδιώκοντας να προσδώσει κύρος το πρόσωπο του και να θεμελιώσει κληρονομικό δικαίωμα».

Όπως εξηγούσε, αυτή η συμπεριφορά του Νίκου Κουρή προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητας της ως κληρονόμου, αλλά και το πνευματικό και ηθικό δικαίωμα της ως νόμιμου κληρονόμου επί των προϊόντων διάνοιας του αποβιώσαντος συνθέτη. Με την σχετική αίτηση ζητούσε να παύσει ο Νίκος Κουρής να προσβάλει την προσωπικότητά της χρησιμοποιώντας παρανόμως το επίθετο «Θεοδωράκης» επικαλούμενος ότι είναι ο γιος του μουσικοσυνθέτη και να παραλείπει να επαναλάβει αυτό στο μέλλον επ’απειλή χρηματικής ποινής 50.000 € και προσωπικής κράτησης εφτά μηνών.

Διαβάστε επίσης:

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Ο Νίκος Κουρής είναι σφετεριστής, δεν ασχολούμαι με το τεστ DNA»