ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν αναφέρει τον Νίκο Κουρή ως γιο στις διαθήκες

Μαργαρίτα Θεοδωράκη
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη μίλησε για το περιεχόμενο των διαθηκών του Μίκη Θεοδωράκη στη σκια της κόντρας της Μαργαρίτας Θεοδωράκη με τον Νίκο Κουρή

Συνέχεια στο δικαστικό θρίλερ σχετικά με τα παιδιά του Μίκη Θεοδωράκη δίνει ο δικηγόρος της κόρης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτας Θεοδωράκη
Για το περιεχόμενο των διαθηκών του Μίκη Θεοδωράκη μίλησε ο δικηγόρος της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, υποστηρίζοντας ότι «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις» όταν γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους.

«Δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Σε αυτές ο εκλιπών λαμβάνει μέριμνα για τα δύο του παιδιά και τα εγγόνια του» λέει ο δικηγόρος Βασίλης Παναγιωτακόπουλος στην Espresso υποστηρίζοντας ότι ο Νίκος Κουρής, ο 54χρονος που υποστηρίζει ότι είναι γιός του Μίκη Θεοδωράκη, δεν αναφέρεται σε κανένα από τα πέντε κείμενα με αυτή την ιδιότητα.

Εξηγώντας, παράλληλα, γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης άφησε πέντε διαθήκες, ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη σημειώνει ότι ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης «είχε αγωνία μήπως και το έργο του «αδυνατούσε» μετά τον θάνατό του και έλαβε πρόνοια για να μείνει ζωντανό. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριέλαβε στις διαθήκες του έξι πλατφόρμες οι οποίες θα μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο έργο του. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Mikis Radioτου Νίκου Κουρή».

Το άνοιγμα των διαθηκών ήρθε 1,5 μήνα πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου ο Νίκος Κουρής να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης». Η συζήτηση αναμένεται στις 30 Νοεμβρίου 2021, ενώ έχει προηγηθεί η έκδοση προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα. Μάλιστα, η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε η πρόεδρος Πρωτοδικών, Ουρανία Φλεριανού, αναφέρει ότι το δικαστήριο «απαγορεύει στον καθ’ ου (σ.σ: Νίκο Κουρή) να χρησιμοποιεί το όνομα «Μίκης Θεοδωράκης» με την επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, τούτο δε έως τη συζήτηση της αίτησης κατά την ορισθείσα δικάσιμο και υπό τον όρο αυτής».

Υπενθυμίζεται, ότι με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ζητά μεταξύ άλλων «να εκδοθεί προσωρινή διαταγή απαγορεύουσα τη συνέχεια της παράνομης χρήσης του ονόματος (κύριου, πατρώνυμου και επωνύμου Μίκης Θεοδωράκης) με επίκληση της ιδιότητας του δήθεν γιου του και την παράλειψη να επαναλάβει αυτή στο μέλλον μέχρι εκδόσεως αποφάσεως επί της παρούσας αίτησης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ζωγράφου: Φοιτητής τραυματίστηκε από φωτοβολίδα που πέταξαν άγνωστοι σε καφετέρια

Παραλίγο ξύλο στο «Bachelor»! Βρισιές και «ντου» μετά το «πουτ…» που είπε η μια παίκτρια στην άλλη

Θρίλερ στο Αιγάλεω: Άφαντος ο γιος της 55χρονης – Τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ. και εξαφανίστηκε