ΕΛΛΑΔΑ

Νίκη για τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Ο Νίκος Κουρής δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης

Νίκη για τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Ο Νίκος Κουρής δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης
INTIME

Με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του. 

Απαγορεύεται στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του. Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη, στράφηκε σε βάρος του 54χρονου άνδρα, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του άντρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και μάλιστα σε δηλώσεις του εμφανίζεται πρόθυμος να κάνει ακόμη και DNA τεστ.

Προσερχόμενη στο δικαστήριο, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα γιατί ενδεχομένως μετά τον θάνατο του πατέρα της, ο ίδιος μπορεί να θέλει να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα.

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης» ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο.

Στο ίδιο δικόγραφο υποστηρίζει ότι ο 54χρονος άνδρας, «με τη συμπεριφορά του αυτή, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει , προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους».

Κατά τη διαδικασία εμφανίστηκε και ο 54χρονος Νίκος Κουρής, ο οποίος επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου: Με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το βιτριόλι, ένιωθα ότι έλιωνα

Δίκη για βιτριόλι: Η αντίδραση της Ιωάννας όταν έμαθε ότι έφτασε στο δικαστήριο η δράστις

Δίκη για βιτριόλι: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό η Ιωάννα Παλιοσπύρου - Οι πρώτες εικόνες