ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου – Πέρασε το κατώφλι της Τακτικής Ανακρίτριας

Στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου – Πέρασε το κατώφλι της Τακτικής Ανακρίτριας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μεταγωγή της στη 18η Τακτική Ανακρίτρια
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευέλπιδων η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στην Πάτρα.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, ρεπορτάζ: Σοφία Σπίγγου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας να είναι τεράστιο, έφτασε στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου το μεσημέρι της Δευτέρας (4/4) λίγο πριν τις 12:00.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αναμένεται να απολογηθεί στη 18η Τακτική Ανακρίτρια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν δείχνει πρόθεση να ομολογήσει.

Για τη μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια, επιστρατεύτηκαν άνδρες της ΟΠΚΕ και περισσότερα από επτά οχήματα και δυο μηχανές της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η πορεία της αυτοκινητοπομπής ήταν ταχύτατη. Μάλιστα, υπήρξαν και μέτρα από την Τροχαία έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση, σε μια πρωτοφανή επιχείρηση μεταγωγής κρατουμένου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 11:53, όπου επικράτησε απίστευτη ένταση. Συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε αποδοκιμασίες, έχοντας τεράστια οργή σε βάρος τις 33χρονης. Προς την κατηγορούμενη εκτοξεύτηκαν ύβρεις και κατάρες από τους συγκεντρωμένους. «Θάνατος», «να σαπίσεις στη φυλακή», «να πεθάνεις» και «ψόφα» ήταν μερικά μόνο από όσα ακούστηκαν σε βάρος της...

Το ενδιαφέρον τόσο του Τύπου όσο και απλών πολιτών ήταν τεράστιο, με αποτέλεσμα έναν πρωτοφανή συνωστισμό. Ενδεικτικό είναι πως υπήρξε λιποθυμικό επεισόδιο ενός εκ των κάμεραμαν που ήταν στον χώρο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση.

Τι θα υποστηρίξει στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η 33χρονη κατηγορούμενη από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της, αρνείται ότι εκείνη χορήγησε την κεταμίνη στην άτυχη Τζωρτζίνα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου όλες αυτές τις ημέρες επιμένει να αρνείται κάθε κατηγορία, και όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα Pelop.gr αυτό θα ισχυριστεί και στη 18η Τακτική Ανακρίτρια.

Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει πως η 33χρονη ισχυρίζεται ότι διαθέτει στοιχεία τα οποία αντικρούουν όσα αναφέρονται στη δικογραφία αναφορικά με τους χρόνους χορήγησης της ουσίας στο παιδί. Ο βασικός ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου βασίζεται σε όσα έχουν κατατεθεί από το νοσοκομείο και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, τονίζοντας πως είναι αδύνατο να έχει χορηγήσει την ουσία στο παιδί ενώ απουσίαζε από το δωμάτιο.

Σχετικές ειδήσεις