ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γλυκά Νερά: Στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τι θα υποστηρίξει

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος λίγη ώρα μετά τις 8:20 έφτασε στο δικαστήριο για τη δίκη της δολοφονίας της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Φωτογραφίες, βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης έφτασε στα δικαστήρια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προκειμένου να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν το 2021 στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο 30χρονος πιλότος φορώντας χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο οδηγείται στη δικαστική αίθουσα.

Ωστόσο, ενδέχεται η δίκη του να προχωρήσει σε διακοπή καθώς ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης αναμένεται να επικαλεστεί κώλυμα, λόγω φόρτου εργασίας.

Τι λέει στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος του

Η δίκη, που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον τουλάχιστον 15 ξένων μέσων ενημέρωσης, ενδέχεται να διακοπεί για λίγες ημέρες, έπειτα από αίτημα που θα υποβάλλει ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Το αίτημα θα υποβληθεί λόγω κωλύματος του τελευταίου, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται σε άλλη υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. «Θα ζητήσουμε ολιγοήμερη διακοπή της δίκης, όχι αναβολή. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, θα αποκαλυφθούν νέα στοιχεία, τα οποία θα επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του εντολέως μου» σχολιάζει στο Newsbomb.gr ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Βασικά όπλα στη φαρέτρα του θα είναι το ημερολόγιο της 20χρονης Καρολάιν, αλλά και δυο πραγματογνώμονες, μέσω των οποίων θα επιχειρήσει να στηρίξει τον ισχυρισμό του περί δολοφονίας εν βρασμώ ψυχής και να αντικρούσει την κατηγορία για προσχεδιασμένο έγκλημα.

Ο 33χρονος πιλότος, που σόκαρε την κοινή γνώμη τόσο εξαιτίας της αποτρόπαιας πράξης του, όσο και της σκηνοθεσίας και του σκηνικού ληστείας που έστησε αργότερα, φέρεται να μελετούσε τη δικογραφία μέσα στο κελί του προκειμένου να προετοιμαστεί. Μάλιστα, είχε απεριόριστο χρόνο… μελέτης, αφού δεν κάνει πια μεροκάματα στο κυλικείο, εξαιτίας της ποινής στέρησης εργασίας που του επιβλήθηκε, όταν βρέθηκε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να κάνει χρήση του ημερολογίου της Κάρολαιν, ελάχιστα αποσπάσματα του οποίου έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό φαίνεται πως περιγράφονται από το θύμα οι εντάσεις μεταξύ του ζευγαριού αλλά και κάποιες αναφορές της, που δήλωναν την πρόθεση της να τον εγκαταλείψει.

«Σκέφτομαι να φύγω. Να πάω στην αδελφή μου, δεν ξέρω αν μπορώ να συνεχίσω με το Μπάμπη. Τον αγαπάω τόσο που δεν μπορώ να τον αφήσω και ας μου κάνει κακό αυτή η σχέση», φέρεται να αναφέρει σε μια σημείωση. Τέτοια αποσπάσματα φαίνεται πως θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου η πλευρά του κατηγορουμένου να καταδείξει ότι υπήρχαν εντάσεις και καβγάδες μεταξύ του ζευγαριού που κορυφώθηκαν την ημέρα της δολοφονίας της νεαρής Καρολάιν.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να προτείνει στο δικαστήριο πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσά τους έναν ιατροδικαστή και ένα ψυχίατρο. Οι δύο τελευταίοι θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, αλλά και τον τρόπο που τη σκότωσε για να πείσουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μάλιστα, έχει ήδη συνταχθεί ιατροδικαστική έκθεση, την οποία θα κληθεί να εξηγήσει ο ιατροδικαστής που την υπογράφει για να αξιολογηθεί και από το δικαστήριο.

Μάρτυρας κλειδί η σύμβουλος ψυχικής υγείας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε την 20χρονη Καρολάιν Κράουτς και υπήρξε ο άνθρωπος στον οποίο το νεαρό κορίτσι είχε εκμυστηρευτεί φόβους και ανησυχίες. Το πρώτο ραντεβού με το ζευγάρι έγινε στις τις 17 Νοεμβρίου 2020. «Εκείνη αρχικά αναφέρθηκε στην αποβολή που είχε και ξέσπασε σε κλάματα. Της εξήγησα ότι η αποβολή ήταν κάτι που είχε περάσει και μάλιστα είχαν αποκτήσει ήδη παιδάκι, το οποίο ήταν πέντε μηνών, γεγονότα που κατά τη γνώμη μου δεν επιβεβαίωναν την εκδοχή της επιλόχειας κατάθλιψης» ανέφερε η σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Η Κάρολαιν ξέσπασε σε κλάματα και φέρεται να είπε - σύμφωνα με την μαρτυρία της Ελενης Μυλωνοπούλου- ότι είναι ερωτευμένη με το σύζυγό της, αλλά τον σιχαίνεται. «Αυτό κατά την επαγγελματική μου γνώμη σήμαινε ότι ουσιαστικά η Καρολάιν ήταν ερωτευμένη με το πρόσωπο του κατηγορουμένου αλλά σιχαινόταν το άτομό του» φέρεται να κατέθεσε.

Η ίδια υποστηρίζει πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε τον «απόλυτο έλεγχο» στη ζωή της Καρολάιν. «Ο καθένας από το ζευγάρι περιέγραφε την ζωή τους εντελώς διαφορετικά. Ο Χαράλαμπος χαρακτήριζε το γάμο του τέλειο και αναφερόταν απλώς στα νεύρα που είχε η Καρολάιν. Η Καρολάιν από την πλευρά της όμως, μου έλεγε πως ένιωθε εγκλωβισμένη σε αυτή τη σχέση, ότι ασχολούνταν συνεχώς με το παιδί χωρίς να έχει κάποια βοήθεια από κάποιον, ότι δεν μπορούσε να πάει κάπου μόνη της αφού ακόμα και αν έβγαινε με κάποια φίλη της, μετά από λίγο πήγαινε και ο κατηγορούμενος, ότι οι μετακινήσεις της γινόταν με συγκεκριμένο ταξιτζή, φίλο του κατηγορουμένου και ότι δεν είχε καθόλου χρήματα επάνω της, αφού την οικονομική διαχείριση την είχε αναλάβει αποκλειστικά ο κατηγορούμενος».

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας περιέγραψε την Καρολάιν ως ένα πλάσμα εγκλωβισμένο. «Από το Νοέμβριο του 2020 μέχρι αρχές Φεβρουαρίου 2021 που έλαβαν χώρα οι συνεδρίες, έβλεπα την όψη την αλλοιώνεται και να φεύγει λάμψη από τα μάτια της. Στην πορεία των συνεδριών η Καρολάιν είχε αρχίσει να ανοίγεται περισσότερο προς εμένα και μου έλεγε πως φοβάται, χωρίς να μου λέει σε τι συνίσταται ο φόβος της. Όταν την ρώτησα αν φοβάται στο σπίτι της δεν μου απάντησε. Όταν την ρώτησα αν φοβάται τη δουλειά του συζύγου της, μου είπε ότι φοβάται γιατί πηγαίνει παντού. Όταν την ρώτησα αν φοβάται για το ότι έχει μπει στη σχέση τους κάποιο τρίτο άτομο δεν μου απάντησε».

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Το σχόλιο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την Ρούλα Πισπιρίγκου