ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Γλυκά Νερά: Έκλαψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - «Ψυχρός εκτελεστής», είπε η αντεισαγγελέας

Δίκη Γλυκά Νερά
Συνεχίστηκε η διαδικασία της δίκης για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.
InTime / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Η αντιεισαγγελέας εφετών τον χαρακτήρισε ως ψυχρό εκτελεστή «που ήθελε να σκοτώσει ό,τι υπήρχε από την Καρολάιν».

Οι καταγραφές της κάμερας του σπιτιού και του ρολογιού, αλλά και οι τελευταίοι μάρτυρες πρωταγωνίστησαν στη σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς. Σήμερα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δε θέλησε να εξετάσει κανέναν μάρτυρα, όμως όταν η Πρόεδρος άρχισε την ανάγνωση του ηλεκτρονικού ημερολογίου της Κάρολαϊν, στα αποσπάσματα που αφορούσαν την γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης του, ξέσπασε σε κλάματα.

Τον κύκλο των μαρτύρων κατηγορητηρίου έκλεισε μια αντεισαγγελέας εφετών που κλήθηκε να καταθέσει για το θάνατο του σκύλου της Κάρολαιν. «Η συμπεριφορά του υποδηλώνει τη συμπεριφορά ενός ψυχρού εκτελεστή που χρησιμοποίησε το σκυλάκι για να καλύψει το έγκλημα του. Ήθελε να σκοτώσει ότι υπήρχε από την Κάρολαιν, την προέκταση του εαυτού της» είπε στο δικαστήριο. «Η θανάτωση του κουταβιού δεν εισέφερε κάτι στο σκηνικό που ήθελε να δημιουργήσει. Ήταν ένα ημίαιμο σκυλάκι, ούτε ροτβάιλερ ήταν, ούτε κάποιο σκυλί φύλακας που θα μπορούσε να κάνει κάτι σε επίδοξους ληστές» ανέφερε η μάρτυρας συμπληρώνοντας πως δεν έχει ξαναδεί θανάτωση ζώου με τόσο ψυχρό τρόπο.

«Το κρέμασμα είναι ένας από τους ειδεχθέστερους τρόπους του συγκεκριμένου αδικήματος» είπε η μάρτυρας.

«Δεν ξέρουμε ποτέ έβγαλε την κάρτα μνήμης»

Στο δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει έπειτα από αίτημα της εισαγγελέως και κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης εγγράφων ένας πραγματογνώμονας της αστυνομίας προκειμένου ναι εξηγήσει τι συμβαίνει με τα 17 βήματα που φέρεται να έκανε η Κάρολαιν πριν τη δολοφονία της.

Αναφερόμενος στο ρολόι χειρός της Κάρολαιν, σύμφωνα με το οποίο έκανε 17 βήματα, ενώ κοιμόταν, εξήγησε: «Ο αισθητήρας καταγράφει οποιαδήποτε κίνηση γίνεται με το ρολόι. Θα μπορούσε να είναι μια κίνηση με τον καρπό. Μεταφράζεται η κίνηση αυτόματα σαν βήματα. Θα καταγραφόταν ως βήμα. Επίσης μπορεί να μεταφέρεται το ρολόι χωρίς να είναι φορεμένο και να καταγράφει βήματα».

Υπεράσπιση: Πόσες κινήσεις πρέπει να κάνει ο καρπός για να καταγράφουν 17 βήματα;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω πως καταγράφει η εφαρμογή.

Υπεράσπιση: Υπήρχε περίπτωση να είναι λάθος η καταγραφή από το ρολόι;

Μάρτυρας: Καταγράφεται ακριβώς με μικρή απόκλιση

Σχετικά με την κάμερα του σπιτιού και το ποτέ τελικά αποσυνδέθηκε η κάμερα, ο μάρτυρας απάντησε: «Η κάμερα έχει μια κάρτα μνήμης. Αυτή δεν υπήρχε για να εξετάσουμε δεδομένα. Έτσι ζητήσαμε από την εταιρία να μας δώσει τις καταγραφές. Στα αρχεία καταγραφής φαινόταν ότι έγινε έλεγχος της κάρτας μνήμης στις 12.26 το βράδυ. Δεν ήταν δυνατό να βρεθεί ο ακριβής χρόνος εξαγωγής της κάρτας. Μας ενδιέφερε να δούμε αν το 12.26 είναι η ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης. Η εταιρία απάντησε ότι η κάμερα εκείνη τη στιγμή ελέγχει την κάρτα μνήμης. Δεν μας απάντησαν κάτι πιο συγκεκριμένο. Δεν μπορούμε να έχουμε ασφαλή απάντηση».

Η μάρτυρας του Αναγνωστόπουλου

Μια συνταξιούχος εκπαιδευτικός που γνώριζε τον Αναγνωστόπουλο από όταν ήταν 4 ετών ήταν η μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει από την πλευρά του κατηγορουμένου. «Όταν βρισκόμαστε με τη μητέρα του λέγαμε τα νέα των παιδιών μας. Ήξερα ότι γνωρίστηκαν όταν ήταν πολύ μικρό το κορίτσι και παντρεύτηκαν μόλις τελείωσε εκείνη το σχολείο. Ήξερα ότι έκαναν και παιδάκι. Δεν τους είχα δει ποτέ ως ζευγάρι» είπε η μάρτυρας.

«Ήταν ένα παιδάκι πολύ ευγενικό, με τρόπους, πολύ έξυπνο και με μια πρωτότυπη σκέψη. Ήταν ένα παιδί που το πρόσεχες. Από τα 14 και μετά όσα γνωρίζω τα έχω μάθει από τη μητέρα του» ανέφερε και συμπλήρωσε πως ό,τι συνέβη ήταν κάτι τραγικό και δεν γνωρίζει πως κατάφερε να ανταπεξέλθει η οικογένεια.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η οικογένεια προσπαθεί να διατηρήσει επαφές για να βλέπει το παιδάκι. Όταν ερωτήθηκε γιατί οι γονείς δεν ήρθαν να καταθέσουν απάντησε: «Είχαν άσχημες εμπειρίες από τους δημοσιογράφους και το κυνήγι που έχουν υποστεί ακόμα και στην Αλόννησο». Περιγράφοντας όσα γνωρίζει για τη σχέση του ζευγαριού από τη μητέρα του Αναγνωστόπουλου, η μάρτυρας υποστήριξε πως η μητέρα του της είπε ότι «ήταν στεναχωρημένη γιατί μετά το γάμο δεν τον έβλεπε πολύ».

Πρόεδρος: Σε τι οφειλόταν το ότι δεν υπήρχε επαφή μετά το γάμο;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω το λόγο. Ξέρω ότι η μητέρα του Μπάμπη διατηρούσε επαφές με την οικογένεια της Κάρολαιν. Τα παιδιά ίσως περνούσαν μια φάση απομόνωσης;

Σχετικές ειδήσεις