ΜΕ ΛΥΓΜΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Γλυκά Νερά: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες» για τη δολοφονία της Καρολάιν είπε ο Μπάμπης

Δίκη Γλυκά Νερά: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες» για τη δολοφονία της Καρολάιν είπε ο Μπάμπης
Δίκη Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απολογείται για τη δολοφονία που διέπραξε στις 11 Μαΐου του 2021
INTIME

Δίκη Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απολογείται για τη δολοφονία που διέπραξε στις 11 Μαΐου του 2021

Με λυγμούς ξεκίνησε ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος την απολογία του στη δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά ζητώντας πριν απαντήσει στις ερωτήσεις της προέδρου να τοποθετηθεί και να κάνει μια «καταθέσει ψυχής»

«Να σας πω πως όπως έχω πει και στην ανάκριση γι αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν μπορώ να δώσω στον εαυτό μου δικαιολογία, κάτι που να έχει έστω ένα ψήγμα από την αξία αυτού που είχαμε. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη συγγνώμη. Πόσες φορές να τους πω συγγνώμη; Πόσες φορές να πω στην κόρη μας που δε θα χαρεί τη μητέρα της; Πόσες στην πεθερά μου; Δεν υπάρχουν τόσες φορές; Στη Ρόξι μου πόσες φορές να πω συγγνώμη;» είπε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχουν λέξεις ούτε γι' αυτό που νιώθω ούτε γι' αυτό που συνέβη. Τι συνέβη θα σας πω με κάθε λεπτομέρεια. Δεν με ενδιαφέρει τι έχει συμβεί στη ζωή μου, στην καριέρα μου, ότι με καταριέται ένας τεράστιος αριθμός κόσμου χωρίς να με ξέρει. Με νοιάζει μόνο ότι δεν θα την ξαναδώ».

Η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πραγματοποιείται ακριβώς έναν χρόνο μετά την ημέρα που ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή της συζύγου Καρολάιν Κράουτς παίζοντας θέατρο για τις επόμενες 37 ημέρες, μέχρι, τελικά, να «σπάσει» και να ομολογήσει.

«Δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από την μέρα που την γνώρισα» είχε πει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σοτυς δικαστές με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής.

Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του 2021 η απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας στην οποία ειχε πει ότι «έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα» είπε κατά την ανακριτική του απολογία.

Αναφερόμενος στην ημέρα του φόνου, ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι συνέβησαν όσα περιέγραψε και στην αστυνομία, επιμένοντας ότι δεν προσχεδίασε το έγκλημα.

«Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Γλυκά Νερά: Έκλαψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - «Ψυχρός εκτελεστής», είπε η αντεισαγγελέας

Γλυκά Νερά: Οι λεπτομέρειες που «αποκαλύπτουν» τον δολοφόνο - «Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη»

Δίκη Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν «ψυχορραγούσε στα χέρια του Αναγνωστόπουλου, την ένιωθε & τη δολοφόνησε

Δίκη Γλυκά Νερά: Χειριστικός ο Μπάμπης - Είχε προκαλέσει «μώλωπες στην ψυχή της Καρολάιν»