ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δημήτρης Λιγναδης: Επείγουσα παραγγελία της Εισαγγελιας Εφετών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έφεσης

Δημήτρης Λιγναδης: Επείγουσα παραγγελία της Εισαγγελιας Εφετών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έφεσης

Δημήτρης Λιγνάδης: Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά

Την άσκηση έφεσης στο αθωωτικό σκέλος της απόφασης που εξέδωσε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη μελετά η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Έπειτα από επείγουσα παραγγελία που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Μάλιστα, η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών θα μελετήσει τόσο το εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους τρεις βιασμούς, ενώ θα αξιολογήσει και τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε, αλλά και την απόφαση χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Δημήτρης Λιγνάδης: Ακόμα και σήμερα εκτός φυλακής

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 30.000 ευρώ που επέβαλε ως εγγύηση για την αποφυλάκιση το δικαστήριο και έτσι μέσα στην ημέρα ενδέχεται να βρεθεί εκτός των φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση κατά πλειοψηφία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας – μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μια σύνεδρος - που έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στον Δημήτρη Λιγνάδη επιβλήθηκε, επίσης, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Νωρίτερα, την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας. Η απόφαση ελήφθη πλειοψηφία (4-3), με την πρόεδρο, μια σύνεδρο και έναν ένορκο να ζητούν ποινή 11 ετών.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην του δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση. Εν τέλει, όμως, η πρόταση του εισαγγελέα δεν έγινε δεκτή και δόθηκε η αναστολή. Αυτό είχε, μάλιστα, σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από ανθρώπους που ήταν στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη. «Ντροπή», ήταν η λέξη που φώναζαν οι περισσότεροι έξω από τον χώρο.

Σχετικές ειδήσεις