ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Μάτι: «Δεν ήρθατε εδώ να βγάλετε την αγανάκτησή σας»

Δίκη Μάτι: «Δεν ήρθατε εδώ να βγάλετε την αγανάκτησή σας»
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΙΑΔΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
INTIME

Ένταση επικράτησε στο Εφετείο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 - Έντονες αντιδράσεις από μέλη του ακροατηρίου

Στις 18 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει ξανά το δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής. Στην επόμενη συνεδρίαση η υπεράσπιση των κατηγορουμένων θα προχωρήσει στην υποβολή ενστάσεων για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες, και πυρόπληκτους, ενώ εκδηλώθηκαν εντονες αντιδράσεις από μέλη του ακροατηρίου στην παρουσία στελεχών της πυροσβεστικής μέσα στην αίθουσα. «Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο!» διαμαρτυρήθηκαν.

«Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή» είπε η Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Λίγο αργότερα, αίτημα υποβλήθηκε από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας προκειμένου να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση. «Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση» ανέφερε ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος.

Διαβάστε επίσης:

Μάτι: Νέα αναβολή στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά

Μάτι: 10 Νοεμβρίου συνεχίζεται η δίκη για τη φωτιά

Έρευνα: Αυτό είναι το προφίλ των θυμάτων στο Μάτι