ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατό του

Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατό του

Βασίλης Τόπαλος: Ο Άρειος Πάγος ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου

Παρέμβαση προκειμένου να ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου έκανε η αρμόδια αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαρόπουλου.

Η αντεισαγγελέας ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ' απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Σπυρόπουλος είχε παρέμβει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργεί προκαταρκτική έρευνα, η οποία ανατέθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα οδεύει προς την ολοκλήρωση της, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου προκειμένου να επιστραφεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα η δικογραφία. Στη συνέχεια ο αθλητικός εισαγγελέας θα μελετήσει τα στοιχεία και θα αποφανθεί εάν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων σε βάρος προσώπων.

Το χρονικό του θανάσιμου τραυματισμού

Ο Βασίλης Τόπαλος, έκανε τη συνήθη προπόνηση, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο 16χρονος κατευθύνθηκε τότε στο μπάνιο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου όπου λιποθύμησε, χτυπώντας κατά την πτώση του σε σκληρή επιφάνεια, χωρίς μάλιστα να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Στο έδαφος τον εντόπισε συναθλητής του, ο οποίος και ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Συναθλητής και υπεύθυνος προσέφεραν στον 16χρονο τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε έπειτα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Εκεί ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες, 2 Ιανουαρίου 2023 υπέκυψε στο τραύμα του, μια ημέρα μετά τη γιορτή του.

Τι αναφέρει το Τζάνειο για την νοσηλεία του 16χρονου

Διευκρινίσεις για τη σοβαρότητα του χτυπήματος του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία, Βασίλη Τόπαλου έδωσε η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου.

Ο άτυχος 16χρονος έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή επί 18 συνεχόμενες ημέρες στο Τζάνειο νοσοκομείο. Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποί αναφέρει λεπτομερώς την πορεία νοσηλείας του έφηβου πρωταθλητή, αναλυόντας την κλινική εικόνα του κατά το ψρονικό διάστημα που έμεινε στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του Τζάνειου αναφέρεται:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Σχετικές ειδήσεις