ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νίκος Παππάς: Κατέθεσε μήνυση κατά της γραμματέως του Καλογρίτσα

Νίκος Παππάς: Κατέθεσε μήνυση κατά της γραμματέως του Καλογρίτσα
INTIME

Ειδική μνεία φέρεται να κάνει στη μήνυση του ο κ. Παππάς και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Στην υποβολή μήνυσης κατά της Θάλειας Διαμαντή, γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα, για αδικήματα της ψεύδους καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης προχώρησε δια των συνηγόρων του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Η μήνυση, που είχε προαναγγελθεί τόσο από το ίδιο όσο και από τους δικηγόρους του, αφορά στο σκέλος της κατάθεσης της κυρίας Διαμαντή, για «χρήματα απο τα γραφεία του κ. Καλογρίτσα προς το κόμμα». Η κατάθεση δόθηκε στο Ειδικο Δικαστηρίο όπου συζητείται η υπόθεση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, με κατηγορουμένους τον τότε υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση γίνεται λόγος για «ενορχηστρωμένη» κατάθεση, ενώ η συγκεκριμένη αναφορά είχε -κατά τον κ. Παππά- συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του, καθώς δόθηκε σε μια δίκη που στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο ίδιος. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δικόγραφο, η μάρτυρας προχώρησε για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο ισχυρισμό και επελέγη να γίνει δημοσίως ενώπιον δημοσιογράφων.

Η αναφορά της γραμματέως του επιχειρηματία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ανοίξει νέα ποινική διαδικασία κατά του κ. Παππά, δεδομένου ότι κατατέθηκε σε μια δίκη με κατηγορούμενο τον ίδιο, φέρεται να σημειώνει στη μήνυση του. Πάντως, ο βουλευτής και πρώην υπουργός στρέφει τα πυρά του και κάποιων μέσων ενημέρωσης, εξηγώντας πως η συγκεκριμένη φράση της κυρίας Διαμαντή, διατυπώθηκε σε μια σειρά από ΜΜΕ, κατά τρόπο τέτοιο, «ώστε να δίνεται η εντύπωση στον μέσο αναγνώστη πως τα χρήματα κατευθύνονταν προσωπικά στον κ. Παππά».

Ειδική μνεία φέρεται να κάνει στη μήνυση του ο κ. Παππάς και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος το πρωί της περασμένης Παρασκευής 13 Ιανουαρίου 2023, αναφέρθηκε σε «διαδρομές μαύρου χρήματος Παππά - Καλογρίτσα». Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε εξηγήσεις από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό».

Η κίνηση του Νίκου Παππά δεν έμεινε αναπάντητη από τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος με των πληρεξουσίων δικηγόρων ανέφερε: «Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: «Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα». Τόσο επ’ αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη».

Διαβάστε περισσότερα:

Νέα Δημοκρατία κατά Παππά: Μηνύει τον γραμματέα Καλογρίτσα που δεν τον κατονομάζει

Νίκος Παππάς: Μηνύσεις και εξώδικα σε ΜΜΕ για το Ειδικό Δικαστήριο

Από τον τέως στον… Παππά: Μαλλιά - κουβάρια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ