ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα απολογηθεί ούτε ο Χρήστος Καλογρίτσας

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα απολογηθεί ούτε ο Χρήστος Καλογρίτσας
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Την πρόθεση του να μην απολογηθεί διατύπωσε και ο Χρήστος Καλογρίτσας μέσω των συνηγόρων του στη σημερινή διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου, ακολουθώντας την ίδια τακτική με αυτή του συγκατηγορούμενου πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιον σας.

Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου

υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά,

των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει. Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά. Τι άλλο μου μένει; Τίποτε έως αυτή τη στιγμή» ανέφερε σε δήλωσή του που ανέγνωσαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του επιχειρηματία.

Προηγουμένως, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε τις ενστάσεις της πλευράς του Νίκου Παππά, περί παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και πλαστότητας του εγγράφου των sms μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολούθησε δήλωση των Ανδρέα Λοβέρδου και Άγγελου Καραχάλιου, συνηγόρων υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα μετά το τέλος της διαδικασίας. «Η παρελκυστική τακτική του κ. Παππά δια των συνηγόρων του με δικονομικό ακτιβισμό να καθυστερήσει τη λειτουργία του Δικαστηρίου μη τυχόν και γλυτώσει από τα όσα η Δικαιοσύνη έχει να αποφανθεί χτύπησε σήμερα ακόμη μια φορά στα βράχια. Το ψευδές επιχειρήματα ότι τάχα τα sms είναι πλαστά απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δικαστήριο. Με τερτίπια η αλήθεια δεν συγκαλύπτεται», ανέφεραν.