ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν δύο, έρχονται νέες συλλήψεις

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν δύο, έρχονται νέες συλλήψεις

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μετά και την σύλληψη και προφυλάκιση δύο ατόμων.

Οι δύο κατηγορούμενοι πήραν τον δρόμο για τη φυλακή μετά τις πολύωρες απολογίες τους, στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση, ωστόσο δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που ομόφωνα τους έκριναν προφυλακιστέους.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία, αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές, ενώ μάλιστα κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων συνελήφθησαν.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι, σήμερα θα δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας στην ανάκριση η χήρα του δημοσιογράφου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα.

Έρχονται νέες συλλήψεις

Κι ενώ τα δύο αδέλφια οδηγούνται στη φυλακή, η αστυνομία εντείνει τις έρευνες και προσπαθεί να «δέσει» με στοιχεία όλα τα άτομα που είχαν οποιονδήποτε υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς και τον ηθικό αυτουργό.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν αναλυθεί πάνω από 300 βίντεο από κάμερες προκειμένου να καταλήξουν στα οχήματα των δραστών αλλά και το δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φτάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν από εκεί μετά την δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αρκετά σημαντικά όμως είναι και τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την ανάλυση δεδομένων σχετικά με τις επικοινωνίες των συλληφθέντων και άλλων υπόπτων.

Οι αστυνομικοί, παράλληλα με την υπόθεση του δημοσιογράφου έχουν ανοίξει και πάλι φακέλους με δολοφονίες «συμβόλαια θανάτου» στο πλαίσιο προσπάθειας εξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

Μία από αυτές είναι εκείνη με θύμα έναν ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, ο οποίος δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στον Γέρακα, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες για την δολοφονία Καραϊβάζ είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία που δολοφονήθηκε, ενώ μάλιστα στο παρελθόν οι δυο τους είχαν ελεγχθεί από αστυνομικούς σε μπλόκο.

«Βεβαίως και τους γνωρίζω»

Την ίδια ώρα, ο άνδρας ο οποίος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην επίθεση αρνείται κάθε εμπλοκή του μιλώντας στο Mega.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος φίλος των δύο προφυλακισμένων αδερφών δήλωσε πως τους γνωρίζει, ωστόσο ακόμα δεν τον έχουν καλέσει οι Αρχές, ενώ δεν προέβη σε άλλες δηλώσεις, για να μην παρερμηνευτούν τα λεγόμενά του.

«Μέχρι στιγμής δεν με έχουν καλέσει. Αν κληθώ από τις αρχές, θα πάω να καταθέσω. Βεβαίως και γνωρίζω τους ανθρώπους που έχουν συλληφθεί. Ως χαρακτήρες σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να έχουν εμπλοκή. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή, γιατί δεν θέλω να παρερμηνευτούν τα πράγματα. Ότι είναι να πω θα το πω στις αρχές αν με καλέσουν» είπε συγκεκριμένα ο 49χρονος.

«Υπάρχουν 4 φερόμενοι ως δράστες»

Ο δικηγόρος της μητέρας και της αδελφής του Γιώργο Καραϊβάζ, Σπύρος Χαριτάτος μίλησε για την υπόθεση στην κάμερα του Alpha τονίζοντας ότι «Υπάρχουν 4 φερόμενοι ως δράστες για τη δολοφονία του». Παράλληλα πρόσθεσε ότι: «Οι Αρχές παρακολουθούσαν παράνομα του τηλέφωνό του».

Στο μικροσκόπιο των αρχών πάντως βρίσκονται και οι… ακριβές συνήθειες του 40χρονου κατηγορούμενου και ειδικότερα η κόκκινη Ferrari του συλληφθέντα, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του παρουσιάστηκε ενώπιον ανακριτή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και για την δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι, λίγους μήνες μετά με την αστυνομία να προσπαθεί να ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ αξιολογώντας όλα τα στοιχεία.

Σύμφωνα με έρευνα πάντως η συγκεκριμένη Ferrari έχει αγοραστεί αρχές του χρόνου από εταιρεία αυτοκινήτων που διατηρούσε επιχειρηματίας, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 18 Ιουνίου του 2022.

Το μυστήριο με τη Ferrari

Οι αστυνομικοί αναζητούν απάντηση στο πώς αυτό το ακριβό αυτοκίνητο έφτασε στα χέρια του 40χρονου κατηγορούμενο και μάλιστα, λίγους μήνες μετά την εκτέλεση του ιδιοκτήτη του. Το αυτοκίνητο μάλιστα, φαίνεται πως δεν άλλαξε μόνο χέρια αλλά και πινακίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο πέρασε στα χέρια του 40χρονου μετά από συνεννόηση με τη χήρα του επιχειρηματία που δολοφονήθηκε, με μία συμφωνία που έγινε μεταξύ τους και σε τιμή που κυμαίνεται από 10 έως 50.000 ευρώ, τα οποία ο 40χρονος θα εξοφλούσε όταν και όποτε μπορούσε.

Το περίεργο είναι ότι οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας τον οποίο άγνωστοι, που επέβαιναν σε ένα βανάκι, γάζωσαν με καλάσνικοφ, είχε αφήσει πίσω του δυσθεώρητα χρέη, με την χήρα να προσπαθεί, μετά τον θάνατό του, να διαχειριστεί, αλλά παρ’ όλα αυτά, επέλεξε σχεδόν να «χαρίσει» τη Ferrari στον 40χρονο.

Οι «ακριβές» συνήθειες του 40χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο των αρμόδιων αρχών προκειμένου να διασταυρωθούν οι πηγές εσόδων του και εάν αυτές δικαιολογούν αυτές τις ασυνήθιστες αγορές.

Άλλωστε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος δεν κυκλοφορούσε μόνο με αυτή τη Ferrari αλλά και με άλλα πέντε πολυτελέστατα και γρήγορα αυτοκίνητα.

Σχετικές ειδήσεις