ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε η χήρα του δημοσιογράφου

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε η χήρα του δημοσιογράφου
Newsbomb.gr/Χάρης Γκίκας

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ βρέθηκε στο γραφείο του 30ου ανακριτή προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Το κατώφλι του 30ου ανακριτή πέρασε η χήρα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου-Καραϊβάζ, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Αυτή την ώρα δίνει κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Υπενθυμίζεται, ότι χθες οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για «λογικά άλματα» που τους οδήγησαν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 48χρονος ο οποίος δέχθηκε ερωτήσεις από τον ανακριτή για την παρουσία του λευκού βαν στην περιοχή ισχυρίστηκε ότι το χρησιμοποιούσε για τη διανομή φυλλαδίων επί ένα τετραήμερο τις ημέρες της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Από την άλλη πλευρά, ο 40χρονος αδερφός του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στο έγκλημα.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στους δημοσιογράφους ο κ. Λύτρας ανέφερε: «Ο ανακριτής ζήτησε να καταθέσει η Στάθα Αλεξανδροπούλου για την υπόθεση. Μόλις τελειώσει την κατάθεσή της θα πάρουμε αντίγραφα της ογκωδέστατης δικογραφίας».

Όσο για την προφυλάκιση των δύο συλληφθέντων είπε: «Από τη στιγμή που έχουμε μια προσωρινή κράτηση, φρονώ ότι οι ενδείξεις που χρειάζονται πραγματικά υπάρχουν, μένει να δούμε τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία για να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση».

To ύποπτο παρελθόν των συλληφθέντων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ καθώς τα δύο αδέρφια που είχαν συλληφθεί χθες προφυλακίστηκαν, την ώρα που ΕΛΑΣ προσπαθεί να φτάσει στον ηθικό αυτουργό.

Μιλώντας στο Action 24 και την εκπομπή «Πρωϊνή ζώνη», ο Στράτος Μαυροειδάκος, γγ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών εξήγησε τον ρόλο των δύο συλληφθέντων για τις έρευνες των αστυνομικών αλλά και για το τι δείχνει το ποινικό τους παρελθόν.

Όπως αναφέρει για τα δύο αδέρφια, 40 και 48 ετών, μπορεί να μην είναι οι ίδιοι επαγγελματίες εκτελεστές αλλά να ανήκουν στην εγκληματική ομάδα που ενδεχομένως κρύβεται πίσω από τη δολοφονία Καραϊβάζ.

«Μπορεί να είναι και οι ίδιοι μέλος της ομάδας αυτής, δηλαδή να μην είναι επαγγελματίες εκτελεστές και να τους είπε ο αρχηγός τους να κάνουν αυτή την δολοφονία», ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος

Όσο για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες να «δώσουν» τον ηθικό αυτουργό, ο κ. Μαυροδεικάκος είπε ότι αυτό δεν συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

«Η ανθρωποβιογραφία των ανθρώπων της νύχτας είναι συγκεκριμένη όπως και ο κύκλος τους, γνωρίζουν ο ένας τον άλλον», απάντησε για το ενδεχόμενο να μην γνωρίζουν οι δύο συλληφθέντες τον ηθικό αυτουργό.

Σχετικά με την πορεία των ερευνών ο Στράτος Μαυροειδάκος επεσήμανε ότι «το μεγάλο στοίχημα, είναι ο εντοπισμός του ηθικού αυτουργού, ή ποιοι έδωσαν χρήματα είτε έδωσαν εντολή για τη δολοφονία Καραιβάζ»

«Αν υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι να είστε σίγουροι ότι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα», σημείωσε επίσης.