Θεσσαλονίκη: Λέκτορας του ΑΠΘ δηλητηρίασε τη γυναίκα του με αρσενικό για να φύγει με την ερωμένη

Newsbomb

Την ενοχή του λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου και της γιαγιά της με αρσενικό, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό.

Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της. Οι υποψίες περί θανάτου από δηλητηρίαση επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή των σορών. Ο 51χρονος κατέστη κατηγορούμενος και προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε η καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε δις ισόβια.

Ο 50χρονος δικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας, συμπλήρωσε πως και οι δύο γυναίκες δέχτηκαν τοξικές δόσεις αρσενικού κι αυτό δεν ήταν τυχαίο αλλά οφείλεται σε δόλια ενέργεια, καθώς ο κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα του σπιτιού και τοποθέτησε τριοξείδιο αρμένικου σε φιάλη με το νερό που βρισκόταν στο ψυγείο και έπινε μόνο η γιαγιά της συζύγου του.

Είχε προηγηθεί η απολογία του κατηγορούμενου, όπου ο ίδιος ακολούθησε την γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών, τις οποίες χαρακτήρισε έωλες, αβάσιμες και αναπόδεικτες. Ο ίδιος αμφισβήτησε τις εκτεταμένες εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν αφήνοντας αιχμές για αυθαιρεσίες, ενώ διέψευσε ότι ήταν προβληματική η σχέση του με την 34χρονη.

Όπως αναγράφεται στο σκεπτικό της πρωτοβάθμιας απόφασης, ο λέκτορας είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια με καταγωγή από τη Γεωργία. Δεν επιθυμούσε όμως να χωρίσει επίσημα με τη σύζυγό του, η οποία του είχε ζητήσει διαζύγιο λόγω των έντονων διαπληκτισμών, για να μην χάσει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης τους και ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη πανεπιστημιακή του εξέλιξη.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved